Promenila ŠEST partija, a proziva druge ‘preletače’

– U redu je da promenite stranku zato što se više ne slažete sa politikom koju ona vodi. Ali ono što se desilo u Vojvodini, gde su poslanici preko noći prešli u stranku Bojana Pajtića, govori da su tu u igri neki drugi motivi, a ne politička odluka. Istražni organi morali bi konačno da dođu do nekih rezultata. To mora da bude strogo sankcionisano da se više nikada ne bi ponavljalo – izjavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za 'Večernje novosti'.

Gojkovićkin turbulentni politički život počeo je 1990. u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine. Odatle je, u želji da gradi Srbiju iz nacionalističkih vizija, prešla u Srpsku radikalnu stranku, tada u usponu sa njena četiri stuba – Šešelj, Nikolić, Vučić, Gojković.

U vreme dok su Šešelj i Nikolić 1995. služili tromesečnu zatvorsku kaznu zbog političkog delovanja, stranku je vodila upravo potpredsednica Gojković.

Gojkovićeva je u vreme gradonačelnikovanja Novim Sadom doživela evropejsko prosvetljenje i osetila neodoljivu naklonost ka onima koje su njene partijske kolege označavali kao izdajnike i neprijatelje srpskog naroda.

Tako evropski nastrojena, nakon što je izbačena iz SRS, i to na insistiranje Šešelja (premda ona tvrdi da je odluka njena), osniva GG „Maja Gojković”.

GG prerasta u Narodnu partiju sa Gojkovićevom na čelu, i dogovara saradnju sa DSS i Novom Srbijom.

Ipak, na izbore 2012. izlazi kao deo Ujedinjenih regiona Srbije i dobija dva mandata. Međutim, tokom pregovora o formiranju vlade, URS raskida saradnju jer je samostalno šurovala s DS.

Iako je Gojkovićeva 2012. obznanila da Narodna partija, čiji je ona osnivač i predsednica, kolektivno pristupa SNS, stranku je napustila samo ona, a NP, koja je u Skupštinu ušla na listi URS, nastavila je da prima sredstva iz budžeta.