PROPADA KUĆA JOVANKE BROZ: Država nema para, PRODAJE SE vila u Bulevaru kneza Aleksandra

Država je slobodna da radi sa tom vilom ono što misli da je najsvrsishodnije.

Tito
Wikipedia/Стеван Крагујевић

Država ne može da izdvoji dva i po miliona evra za renoviranje vile na Dedinju u kojoj je živela nekadašnja prva dama Jugoslavije Jovanka Broz, zbog čega će ta vila uskoro biti ili ponudjena na prodaju ili data u zakup nekome ko želi da uloži novac u njeno renoviranje – izjavio je za Večernje novosti direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine – kazao je Vorkapić za izdanje lista od utorka, 18. septembra.

On je kazao da je država kao vlasnik slobodna da radi sa vilom u Bulevaru kneza Aleksandra Karadjoredjevića 75 ono što misli da je najsvrsishodnije.

Postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe, kazao je on.

Nekadašnji dom Jovanke Broz u nadležnosti je Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja brine o tekućem održavanju i fizičko-tehničkom obezbedjenju, pišu Večernje novosti.

Kuća je bila zaključana, kako navode, od smrti Jovanke Broz 2013. godine do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak.

List navodi da su njene lične stvari – nakit, odeća, fotografije, ulja na platnu, kao i državni nameštaj i umetnine uskladištene na drugom mestu kako ne bi propadale.

Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju – piše list.