Prvi dan u zatvoru: Šarić jeo paštetu i hleb, tražio omiljene knjige!

Narko-bos, koji je od utorka u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, najveći deo vremena provodi u čitanju knjiga, gledanju televizije, ali se sprema i za sud.

Tri obroka za osumnjičenog kralja kokaina!

Narko-bos Darko Šarić, koji od utorka boravi u pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, tražio je da mu porodica donese samo knjige i pribor za ličnu higijenu, saznaje Kurir. On se nije žalio na uslove smeštaja niti na zatvorsku hranu, iako je, zahvaljujući bogatstvu koje je stekao, navikao na luksuzan stil života.
– Šarić je, kao i svi ostali pritvorenici, juče dobio tri zatvorska obroka i zasad nije podneo zahtev da mu hrana stiže iz restorana. Za doručak je jeo hleb, paštetu i popio šolju čaja. Na meniju za ručak bio je oslić i krastavac kao salata, a za večeru piletina s povrćem – kaže izvor Kurira.

Usamljen bez cimera

Kako navodi naš sagovornik, uhapšeni kralj kokaina veći deo vremena proveo je u čitanju optužnica, koje su mu uručene pre nego što je sproveden u pritvor, a ostatak vremena proveo je uz TV prijemnik jer nema cimere s kojima bi mogao da razgovara. Juče mu je u poseti bio advokat Radoslav Baćević.

– Posetio sam ga i on se dobro oseća. Moram da kažem – on je skroman čovek i nema nikakve posebne prohteve. Zadovoljan je smeštajem i ništa mu posebno ne nedostaje – izjavio je Baćević.

On je potvrdio i da je Darko Šarić zatražio da mu porodica donese literaturu.
– Tačno je da on voli da čita i da je tražio da mu se donese neka knjiga. O kom je tačno naslovu reč, ne znam – kazao je Baćević.

Interesantno je, podsetimo, da je i prilikom pretresa Šarićevog zdanja od 927 kvadrata na Tatarskom brdu kod Novog Sada policija na stolu Šarićeve gostinske sobe zatekla knjigu Vilijema Balzama i Džordža Karpocija „Mafija – prvih sto godina”, a u spavaćoj sobi „Polja moći” Dipaka Čopre i „Latinske citate” Albina Vilhara.

U biblioteci radne sobe, na drvenom stalku, pronađena su izdanje Biblije u luksuznom kožnom povezu, kao i sabrana dela Ive Andrića, „Srpske vojvode” u izdanju BIGZ, „Za čast otadžbine” Antonija Đurice, „Velika obmana” Dragana Vlahovića i Slavoljuba Kačarevića, „Anđeli i demoni” Dena Brauna, „Pravila ćutanja” Momira Bulatovića.

Veza sa Deltom

Advokat Radoslav Baćević, koji je počeo da zastupa Darka Šarića 24. februara, pošto je narko-bosu branilac Zdenko Tomanović otkazao punomoćje, zastupa takođe i Marka Miškovića! Baćović je pre 11 godina bio sudija krivičar Petog opštinskog suda, čiji je predsednik postao sredinom 2001. Od 25. marta 2003. izabran je za v.d. predsednika Okružnog suda u Beogradu. Nakon ove funkcije otišao je u advokaturu. Bio je predsednik Republičke izborne komisije, a bavi se i slikarstvom. Izjavljivao je da nije član nijedne stranke. Skromno, ali udobno… Ćelija u kojoj je smešten Šarić

Drago mi je što Darko lepo izgleda

Filip Rovčanin, sin Danijele, rođene sestre narko-bosa Darka Šarića, juče je iz Londona doputovao u Beograd. Pretpostavlja se da je Filip došao kako bi posetio ujaka, koji je u utorak uhapšen nakon četiri godine skrivanja.- Nisam došao samo zbog Darka, ali sam došao i zbog njega. Kad sam već u Beogradu, naravno da ću ga rado posetiti u pritvoru. Drago mi je što je on dobro i što baš lepo izgleda – rekao je Darkov sestrić.

 

Okuplja se familija

Šarićeva rodbina strahuje za svoju bezbednost

Osim Darkovog sestrića Filipa, u Beograd je stigla i majka Darka Šarića Ivanka. Kako kaže dobro obavešteni izvor Kurira, familija Šarić počela je da se okuplja uoči Darkovog svedočenja.- Njihova bezbednost bi mogla da bude ugrožena zbog svega što bi Šarić mogao da kaže na suđenju.

 

Porudžbina
Supruga bira garderobu

Darko Šarić, osim knjiga, zatražio je i da mu porodica donese garderobu i pribor za ličnu higijenu.- Supruga će mu doneti garderobu, kao i lične stvari koje su mu neophodne za normalno funkcionisanje, a koje on trenutno nema – potvrdio je advokat Radoslav Baćević.

 

 

Šarićev jelovnik

Doručak – hleb, pašteta i čaj

Ručak – oslić i krastavac

Večera – piletina, kao prilog povrće

Ove knjige voli Šarić

„Mafija – prvih sto godina” Vilijema Balzama i Džordža Karpocija
„Polja moći” Dipaka Čopre
„Latinski citati” Albina Vilhara
„Anđeli i demoni” Dena Brauna