Putnik koji je napao saputnicu: Ona laže, davila me je, ja sam se samo branio!

Izgleda da 'ugrožena putnica' koju je saputnik mučki napao prilikom povratka sa mora nije baš toliko ugrožena? Evo druge strane priče, kao i izjave svedoka.

– Violeta S. je mene prva opsovala, udarala me je u lice i grudi, počela da me davi, a u tom koškanju sam je, ni sam ne znam kako, zakačio glavom u lice. Čim sam ugledao krv, shvatio sam da je bolje da se sklonim. Međutim, tada su ona i njena sestra počele da udaraju moju devojku, koja je završila s podlivima, ogrebotinama i oteklinama na licu i bedrima! – otkrio je za Kurir D. V. (30) iz Beograda, koga je Violeta optužila da ju je u autobusu prilikom povratka sa odmora u Grčkoj udario glavom u lice, slomio joj nos i naneo druge povrede pred njeno dvoje dece, sestrom i sestrićem. I to, kako je ona tvrdila u jučerašnjem broju Kurira, zato što mu njena sestra Dragana M. nije dozvolila da spusti naslon sedišta.

– Gospođa je bila incidentna. Stalno se svađala, žalila na uslove putovanja, na druge putnike, provocirala ih je, vređala i glasno pričala. U jednom momentu sam njenu sestru zamolio da spustim naslon od sedišta na kom je sedela moja devojka, što je odbila i nastavila da spava. Kad sam video da su svi spustili naslone, pa čak i ta gospođa, pomerio sam ga minimalno, na šta je ona glasno jauknula. To ne bih uradio da se prethodno požalila na bolove u nogama, kako je vama ispričala – objašnjava mladić.

Tada je, kako kaže, skočila Violeta, počela da ga psuje, udara po licu i davi.
– Sklonio sam se, ali je žena nastavila da vređa i počela da udara moju devojku, zbog čega ću protiv nje podići privatnu tužbu. Sve se to dešavalo na putu kroz Makedoniju, a na granici sa Srbijom došli su policija i Hitna pomoć. Oni su utvrdili da žena ima lakše telesne povrede, u šta ne spada prelom nosa. Iskrivljen nos je imala i u slici na pasošu, tako da pretpostavljam da je platila lekarske nalaze – naglašava D. V.
ON SAD PRAVI OD SEBE ŽRTVU

Sestre Violeta S. i Dragana M. navode da ne mogu ništa protiv laži.
– Bože, bože, svašta! Pa da li sam mogla u stanju u kom sam bila da napadam bilo koga. Ako je tako kako on tvrdi, zašto onda nije prvi zvao novine. Svašta, da nasilnik ispadne žrtva. Ne mogu da shvatim tu nepravdu – rekla je Violeta kratko i dodala da ima dokaze i da će tužiti mladića.
Tužilaštvo: NISMO NADLEŽNI, TO SE DESILO U MAKEDONIJI

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju su nam rekli da ih je inspektor granične policije obavestio da je 28. jula oko 00.40 časova došlo do povređivanja udarcem u glavu državljanke Srbije koja poseduje francuski pasoš. Ali oni nisu nadležni, jer se incident desio na teritoriji Makedonije.

Svedok Bata Petrović: VIOLETA JE PSOVALA I PRVA NAPALA MLADIĆA

Kuriru su se javili još neki putnici iz autobusa, koji tvrde da je Violeta S. inicirala incident.
– Cilj im je samo da naplate osiguranje. Prvi sam stao na njihovu stranu, s namerom da ih zaštitim od njih samih, umirivao sam ih, ali psovke koje su izgovarale, grozote i zloba koju su pokazale uverile su me da sam na pogrešnoj strani – rekao je Bata Petrović iz Beograda.

MAKEDONSKA POLICIJA SE NIJE MEŠALA

Oko 60 putnika koji su u nedelju prisustvovali drami na povratku sa odmora u Grčkoj putovali su preko dve agencije koje sarađuju. Iz „Oktopod travela” rekli su da su vodič, autobus i vozač iz agencije „Aleksandrija travel” i da su oni odgovorni za nastali incident.

– Vodič je dužan da zaustavi autobus na licu mesta, tamo gde se incident desio, te da pozovu najbližu patrolu policije i Hitne pomoći. Naše putnice su žrtve i mi ćemo ih zaštititi – rekli su iz „Oktopoda”.

Iz „Aleksandrije” kažu da su zaustavili vozilo neposredno nakon tuče, ali da nije bilo bezbedno da po noći stoje na auto-putu, i to samo 30 kilometara od granice.

– Obeveštena je i makedonska policija, ali oni nisu želeli da se mešaju. To je možda i bolje, jer bi mogli da dođu Albanci, što bi dodatno iskomplikovalo slučaj. Rekao sam da nastave put do naše granice, gde je utvrđeno da gospođa nije teže povređena – rekao je Aleksandar Ranković, vlasnik „Aleksandrija travela”.