Putujete u inostranstvo? Spremite se na HAOS NA GRANICI

Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju, čeka se 90 minuta, saopšteno je iz MUP-a, dok se na ulazu u Srbiju iz Mađarske čeka i više sati.

Prema podacima mađarske policije na graničnom prelazu Reske – Horgoš, na izlasku iz Mađarske zadržavanja su tri sata, a prema podacima srpske policije na ulazu u Srbiju, trenutna zadržavanja su dva sata.

Kako javlja Tanjugov izveštač, anketirani putnici, mahom gastarbajteri, koji putuju iz zemalja zapadne Evrope u domovinu, kažu da su na ulazu u Srbiju iz Mađarske čekali ukupno tri do četiri sata.

Granična policija i Uprava carina su preduzele sve mere iz njihove nadležnosti kako bi promet bio što brži, a to znači da je pojačano prisustvo policajaca i carinika kao i da je otvoreno svih šest traka na ulazu u Srbiju iz Mađarske koje rade punim kapacitetom.

Gužve na tom prelazu, kao i svake godine u vreme božićnih praznika, su uobičajene i počele su sinoć.

Po proceni pripadnika granične policije, od sinoć je preko graničnog prelaza Horgoš prešlo oko 20.000 putnika.

Pripadnici Granične policije mole putnike da se naoružaju strpljenjem i apeluju na građane da tokom praznika koriste alternativne putne pravce i granične prelaze – Bajmok, Bački vinograd i Đala.