Radnici ‘Agroživa’ uz suze i psovke ušli u sukob sa policijom (VIDEO)

Uz policijsku pratnju, stečajni upravnik je danas zajedno sa novim vlasnikom, ušao u fabriku 'Agroživa'. Prilikom ulaska novog vlasnika u krug preduzeća, došlo je do sukoba radnika i policije.

Danas je u popodnevnim satima ispred fabrike ‘Agroživa’ u Žitištu došlo do sukoba između zaposlenih ove kompanije policije.

Nakon pristanka radnika ‘Agroživa’ da stečajni upravnik i novi vlasnik ‘Agroživa’ uđu u krug fabrike kako bi popisali imovinu, oni su se i pojavili, ali uz jake policijske snage.

Mogli su se čuti razni povici i psovke zaposlenih u ‘Agroživu’, jer kako navode nije bilo potrebe za policijskom pratnjom.

Štrajkači revoltirani ovim činom, ušli su u verbalne sukobe, koji su doveli do guranja. Radnici, čiji su sinovi sticajem okolnosti pripadnici policije, u suzama su  govorili da ih država loše tretira i da sad šalje njihovu decu na njih.

Podsetimo da su radnici kompanije ‘Agroživ’ stupili u štrajk još 19.maja jer preko hiljadu radnika od početka godine nije dobilo platu i nakon niza pregovora, još uvek nisu uspeli da naplate svoj rad. Revoltirani radnici dodaju da samo traže ono što je njihovo i što su pošteno zaradili.