RASIPA PARE GRAĐANA SRBIJE: Pomoćnica direktora javnog preduzeća potrošila 5000 evra na renoviranje!

Pomoćnica direktora za ekonomske, pravne i opšte poslove u JP "Emisiona tehnika i veze" (ETV) Tanja Krasojević za uređenje svog radnog prostora poprilično se isprsila, i to parama građana Srbije. Za nabavku nekoliko komada nameštaja i krečenje kancelarije ona je iskeširala 608.604 dinara, piše Kurir.

U javnom preduzeću, koje živi na račun državnih subvencija, ona je samo za krečenje nepunih 70 metara kvadratnih iskeširala 167.004 dinara, dok se od cena stolova i ormara zamutilo u glavi svim zaposlenima u ETV.

– Za izvođenje molerskih radova u kancelariji Tanje Krasojević u februaru ove godine firmi „Gradkom enterijer” plaćeno je 167.004 dinara. Prvo je 5. februara avansno plaćeno 40 odsto cene radova u iznosu od 66.801,60 dinara, a ostatak je isplaćen po završetku krečenja polovinom istog meseca – priča izvor Kurira.

U istom periodu, dodaje izvor, od firme „SB indženiring end konstrakšen”, kupljen je i nameštaj za Krasojevićkinu kancelariju.

– Neverovatno je da je za dva obična radna stola, koja su stavljena u obliku slova T, i dve vitrine od univera dato 441.600 dinara. To je preskupo i toga su svi u firmi svesni, pa se digla velika prašina, ali nije moglo ništa da se uradi kad je direktor Šmigić stao na stranu Tanje Krasojević – kaže izvor Kurira.

Nijedno od preduzeća koja je Krasojevićka izabrala da joj kreče i opreme kancelariju nema zvaničan sajt, ni zvanične brojeve telefona.

Tanja Krasojević tvrdi da je poštovana procedura prilikom snabdevanja

– Postavljena pitanja su krajnje maliciozna, sračunata na kompromitovanje rada JP ETV, a samim tim i resornog ministarstva, pod čijim nadzorom je ovo javno preduzeće, kao i predstojeći proces digitalizacije. Sva sredstva troše se namenski, o čemu postoje redovni finansijski izveštaji, koji se dostavljaju nadležnim organima.

Navedena sredstva su utrošena za potrebe uređenja i nabavke nedostajućeg nameštaja u kancelarijama direkcije preduzeća, a ne za potrebe jedne osobe i jedne kancelarije, o čemu postoji i dokumentacija – rekla je Tanja Krasojević.