‘Rat’ na Tviteru: Ko su SNS botovi, a ko Vučićevi ‘podanici’?

Prepiska na Tviteru između bivšeg radijskog voditelja emisije 'Mentalno razgibavanje' Darka Mitrovića i urednika lista 'Informer' Dragana J. Vučićevića sinoć je 'protresla' društvene mreže i pokrenula niz pitanja.

Naime, bivši voditelj, popularni Dare je u toku emisije „Utisak nedelje” na svom profilu na Tviteru ostavio sledeći komentar:

Nakon toga, lavina komentara „preplavila” je Tviter. Sve je počelo zbog različitog mišljenja.

Na komentar koji je Darko Mitrović postavio, urednik dnevnog lista „Informer” nadovezao se, tražeći da mu objasni razloge odlaska sa B92, kao i od koga je Mitrović dobio novac kao otpremninu.

– Znam da je dobio novac jer su mi rekli ljudi sa B92 i nemam ništa protiv, to je normalno i legitimno. Čovek je imao ugovor, naplatio je nešto po ugovoru, nešto preko ugovora, međutim ja ne znam šta piše u tom ugovoru. On neprestano priča po društvenim mrežema da je žrtva nekakvog režima. Mene samo zanima da kaže zašto je smenjem i koliko je to naplatio. Ako je sve pošteno, zašto se krije – pita se urednik „Informera” i dodaje: „Ako imamo pravo da pitamo nesrećne roditelje male Tijane Ognjanović kako ste potrošili pare, naše pravo je i da pitamo Darka Mitrovića koliko je para dobio.”

Vučićević za Dnevno.rs tvrdi da zna koliko je Mitrović para dobio, ali nije želeo da razgovara o tome dok, kako kaže, ne bude imao ugovor u rukama.

– Ne razumem šta gospodin Vučićević hoće i nije mi jasno na šta cilja. Pare sam uzeo od kuće za koju sam radio. Imao sam ugovor potpisan na dve godine kao i moj kolega Mare. Pošto je ugovor prekinut posle četiri meseca, dobili smo novačno obeštećenje za raskidanje ugovora pre roka. Koliko sam para dobio je moja stavr i stvar kuće u kojoj sam radio. Postoji nepovredivost ugovora sa obe strane, a ukoliko on pokuša da manipuliše time, ja ću ga tužiti, kao što sam mu sinoć i rekao – objasnio je Darko Mitrović za Dnevno.rs.

Kao što je i ranije tvrdio, Mitrović i dalje stoji iza toga da su otkaz dobili zbog cenzure.

– I dalje smatram da smo otkaz dobili iz političkih razloga, a to što je stvar stavljena negde pod tepih, nije moje da ispravljam. Znate, moje apsolutno pravo je da budem za drugu političku opciju i to jasno iznosim na socijalnim mrežama jer tu mi je jedino dozvoljeno da iznosim sopstveno mišljenje, ukoliko vllast ne odluči da mi i to ukine. Moj advokat i ja smo spremni i jedva čekamo dan da on objavi nešto u vezi sa tim. Ne zato što je to sada neka tajna, već zato što je to moja lična stvar. A, ako mu nešto nije jasno, neka me pozove u svoju emisju „Teška reč” i sve ću mu objasniti – kaže Mitrović.

Na pitanje da li je spreman da Mitrovića pozove u emisiju, Vučićević je odgovorio:

„Hoću, zvaću ga kada prvo kaže kada je i šta je dobio i ko mu je dao otkaz. On sve vreme perfidno provlači tezu da mu je vlast dala otkaz. Nije mu vlast dala otkaz, dao mu je neko drugi, zbog nečeg drugog. Ja znam zbog čega, ali ne mogu da kažem dok on ne kaže. Najbolje je da sam objavi ugovor.”

Mitrović tvrdi da će Vučićević ugovor videti samo „ako postane istražni organ ili tužitelj”.

– Ta priča koju pokušavaju da podstiču od početka našeg ukidanja, da nas plaća Mišković kako bismo rušili gospodina Vučića, to su glupe priče. Žao mi je što nemam emisiju da mogu adekvatno da se branim. Onda bi video šta je medijski linč jer bih mu pokazao kako položaj može da se koristi, kao što on koristi svoj list – objasnio je Mitrović za Dnevno.rs.

Dok se urednik „Informera” pita „zašto je uzeo naknadu za ćutanje, ako je nezavisni slobodni inteklektualac”, Mitrović tvrdi da zbog otpremnine koju je dobio, „nije postao milioner”.

U njihovoj prepisci bilo je i uvredljivih reči, a čitavu konverzaciju pročitajte OVDE.