RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Nakon što je paralisalo region STRAVIČNO NEVREME stiglo i u Srbiju (FOTO)

oluja
pixabay.com

Nevreme koje je juče posle podne zahvatilo južne delove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom protekle noći i Crnu Goru, stiglo je u Srbiju, ali za sada nije tako razorno kao u komšiluku.

 

RHMZ je danas popodne izdao hitno upozorenje da područje Braničevskog i Sremskog okruga pogoditi intenzivni pljuskovi, jak vetar i lokalna pojava grada!

 

Neke delove zemlje su već oko 15 sati nadvili gusti, sivi oblaci. U Inđiji kiša pada jakim intenzitetom, a prema prognozama očekuje se da će tako biti sve do večeras.

Posle perioda izuzetno toplog vremena, Srbija je danas dočekala rashlađenje, ali i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskovima – više od 30 mm zа period od 3, gradom i olujnim vetrom.

Grmljavina i pljusak na rubovina Beograda

Grmljavina i jak pljusak zahvatio je oko 15 sati područje Beograda. Meteorolozi navode da je snažan grmljavinski oblak sa područja Batajnice prešao je na levu obalu Dunava, prema Borči i Krnjači i dalje ka Pančevu, ali napominju da postoje uslovi za formiranje jače oluje do kraja dana.

Pljuskovi i grad stižu u Vojvodinu

Uprkos visokim temperaturama koje smo imali proteklih nedelja, a koje su daleko veće od godišnjeg proseka, nevreme koje je zahvatilo zemlje u okruženju stiže i kod nas. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u narednih sat vremena područje Vojvodine zahvatiće jaki pljuskovi, praćeni vetrom. Takođe, moguća je i pojava lokalnog grada.

Kako se navodi, danas se na području Srbije očekuje nestabilno vreme sa uslovima za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom (preko 20 mm za tri sata), gradom i olujnim vetrom.

Uz to, stručnjaci su upozorili da vozači posebno moraju biti na oprezu, imajući u vidu da ovakve vremenske prilike umnogome utiču na otežano odvijanje saobraćaja.