Kraj jedne školske godine uvek za sobom vuče pravljenje određenih planova. Prvi u redu svakako jesu odmori, putovanja, pravljenje plana kako na najbolji način iskoristiti leto i tople dane, a odmah zatim, idu i planovi koji se tiču 1. septembra, koji po običaju, nekako veoma brzo dođe.

Taj datum ne znači da ga treba čekati mirno, skrštenih ruku, već je za učenike, predškolce, sve one koji su još uvek u školama, to naznaka da se treba pripremiti, te na vreme nabaviti i kupiti sve potrebno za novu školsku godinu.

Za pripremu đaka za školu najbitnije su sledeće stavke – nabavka udžbenika, odabir pravih rančeva za školu, pribor, i na kraju, odgovarajuću garderobu.

Nabavka udžbenika

Najpre, nabavka udžbenika i knjiga je nešto što određuje škola ili sami nastavci, ali sve više se dozvoljava učenicima da koriste knjige koje su već korištene, odnosno, polovne udžbenike.

Možete ih nabaviti od starijih učenika, drugara iz škole, ali i kupiti na raznoraznim štandovima knjiga, budući da prodavci često nabavljaju i školske udžbenike za sve razrede i većinu srednjih škola. Kako biste nabavili što očuvanije knjige, najbolje je da ih tražite odmah nakon završetka školske godine, kada će ujedno knjige biti sigurno i najjeftinije.

Rančevi za školu

Ono šta je svakako potrebno svakom đaku jesu rančevi za školu. Njih možete nabaviti bilo gde i bilo kada, a često se jedan ranac za školu nosi po nekoliko godina.

Međutim, rančeve za školu je daleko bolje i povoljnije kupiti pre avgusta i septembra, jer će u jeku početka školske sezone njihova cena sigurno biti najveća, dok će u bilo kom drugom periodu rančevi za školu biti ili na nekim akcijama ili po sniženim cenama.

Pribor

Sve ostalo bez čega se ne može, a to su pernice, pera i hemijske olovke za pisanje, raznorazne boje i tempere, pribori za matematiku, ne morate kupovati uvek nove, već odvojite sve od prethodne školske godine šta možete da koristite i dalje, te to sačuvajte, a dopunite svoj pribor onim šta vam fali.

Garderoba

Svima je dobro poznato da je svakom školarcu najbitnije to da u novoj školskoj godini dobije novu odeću. Zato s vremena na vreme odvojite sa strane novac koji ćete moći da iskoristite pred početak školske godine upravo za neke nove odevne komade, obuću, a takva vrsta štednje će vam značajno olakšati ovaj deo kupovine koji iziskuje prilično velika sredstva.

Kupovina unapred, mesec ili dva pre početka školske godine, učiniće da detetu bude već “staro” da nosi već prvih dana u školu, pa je zbog toga mnogo bolje da za to skupljate novac koji ćete uložiti nekoliko dana pred 1. septembar i novu školsku godinu.

Dakle, svakog 1. septembra potrebna je priprema kako za đake, tako i za njihove roditelje, budući da sva oprema i sve potrebno za novu školsku godinu i te kako košta.

Zato je najbolje početi sa pripremama već krajem jedne školske godine, pa polako, s vremena na vreme uzimati potrebno, kako se ne bi čekao poslednji trenutak za nabavku svega, jer je to najskuplja i najneisplativija varijanta.

Budite praktični, ali i ekonomični, i na vreme započnite svoje pripreme.loading...