RODITELJI TUŽILI “ANTIVAKCINAŠE” SRBIJE: Na spisku Karleuša, Mirjana Bobić Mojsilović i Maja Volk…

Obavezna vakcinacija
Dnevno.rs/Kolaž

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, prvenstveno iz Niša, podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu protiv 43 protivnika obavezne vakcinacije dece zbog izazivanja nereda i panike.

 

Prijavom je obuhvaćena Slađana Velkov iz Vladičinog Hana s prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju, i javne ličnosti koje su se protivile vakcinaciji – Jelena Karleuae, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrovića, Maja Volk, prenele su danas “Večernje novosti”.

Po rečima doktora Tomislava Stevanovića iz Zrenjanina, roditelji su bili prinuđeni da podnesu krivičnu prijavu da bi “stali na put onima koji šire strah i paniku i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije”.

– Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje – kazao je Stevanović.

Podsetimo, od pоčеtkа оktоbrа 2017. gоdinе, do petka 2. februara 2018. gоdinе nа tеritоriјi Srbiје, uključuјući i tеritоriјu u nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа, rеgistrоvаno је ukupnо 1719 slučајеvа mаlih bоginjа, оd kојih je 843 lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnо u Institutu Tоrlаk.loading...