Rušili se krovovi u centru Pirota

Najgore je bilo u Dositejevoj ulici, u strogom centru grada, gde su pali krovovi sa dve zgrade. Tamo se deo krova sa nadogradnje obrušio na stambenu kuću i teško oštetio krov kuće i krovnu konstrukciju.

U nezapamćenom nevremenu koje je juče po podne pogodilo Pirot, izuzetno jak vetar je odneo limene krovove sa nekoliko zgrada u centru grada, ali nije bilo povređenih.

Najveći incident dogodio se u Dositejevoj ulici, u strogom centru grada, gde su pali krovovi sa dve zgrade.

Tamo se deo krova sa nadogradnje obrušio na stambenu kuću i teško oštetio krov kuće i krovnu konstrukciju.

Limeni krov je pao i sa dela zgrade Osnovne škole „8. septembar”. Deo krova sa zgrade u Dragoševoj ulici, takođe u centru Pirota, pao je na stambenu kuću Božidara Vlatkovića, koji se u tom momentu nalazio u svom domu.

– Za vreme oluje bio sam u kući. Sa susedne zgrade koja je nadograđena materijal je leteo na sve strane i čula se lomljava. Dobar deo krova je pao na krov moje kuće. Teško je oštetio i krov i krovnu konstrukciju tako da mi sada krov prokišnjava, ali ne smem ništa da preduzimam, s obzirom da deo limenog krova još uvek visi i mogao bi da padne i povredi nekoga – rekao je Vlatković za beogradske medije.

Član Štaba za vanredne situacije u Pirotu Sreten Savov kazao je Tanjugu da su članovi Štaba obišli sva mesta i da se nakon jakog nevremena situacija normalizuje.

– Problema je bilo na putevima od sela Krupac ka Velikom selu, gde je na kolovoz palo stablo pa je bilo zakrčenje puta, kao i na putu ka selu Barje Čiflik, gde je takođe vetar obarao granje pa je on delimično prohodan, na nekim mestima je jedna kolovozna traka, na nekim druga traka – kazao je Savov.

On je dodao da su ekipe Javnog preduzeća „Komunalac” na terenu i čiste grad od granja i delova stabala koja je oborio vetar.