Sačekuša: Kontroverzni novosadski profesor ponovo dobio batine

Profesor i bivši direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Radovan Tomić napadnut je jutros u tom gradu ispred zgrade u kojoj živi, saopštila je škola.

Kako se navodi, na profesora je nasrnuo mlađi napadač koji ga je pesnicama udario tri puta u glavu ispred zgrade na Sunčanom keju.

Profesor je policiji podneo prijavu, a škola je zatražila hitnu reakciju nadležnih organa i podršku obrazovnih i naučnih institucija, jer to nije prvi napad na Tomića.

0 Ovo je treći napad na mene i mislim da iza toga stoji prosvetna mafija, odnosno kriminalna grupa koja želi da uništi ustanovu u kojoj radim. Iza svega stoji jedan visoki funkcioner, ali više od ovoga ne mogu da vam kažem dok istraga ne bude gotova. Redovno dobijam preteće poruke – rekao je Tomić za 021.

On je bio na meti nezadovoljnih u januaru prošle godine kada su ga dvojica pretukla ispred zgrade u kojoj živi, a bio je napadnut i 2010. godine u Beogradu kada su ga nepoznate osobe pretukle šipkama. Ni u jednom slučaju nisu otkriveni počinioci niti se znaju motivi nasrtanja na ovog čoveka.

Radovan Tomić i njegova supruga Dragica, koja je direktorka škole, već dugo su u žiži javnosti. Zaposleni ih optužuju za brojne zloupotrebe, između ostalog da novac troše na službena putovanja u inostranstvo koja nemaju nikakvu poslovnu opravdanost niti pozitivne efekte po školu, na uređenje već uređenih prostorija, a poslednje optužbe su da je Dragica Tomić plagirala svoj doktorat.

Ona je to demantovala navodeći da je u pitanju „hajka na nju i njenu porodicu još od 2010. kada je Radovan prvi put pretučen”. Inače, Dragica je na mestu direktora upravo nasledila svog supruga.