Sajam za treće doba: Posetioci će moći besplatno da provere zdravstveno stanje

Pod sloganom „Dođite da zajedno zakoračimo u drugu mladost“, specijalizovani magazin „Penzija” u saradnji sa RJ „Dnevni centri i klubovi za starije“ pri Gerontološkom centru Beograd, organizuju Kombank Veteran plus 2. Sajam za treće doba (55+), kako bi se na jednom mestu našli seniori, pružaoci usluga i proizvodi namenjeni kvalitetnijem životu u trećem dobu.

 

Drugi sajam svečano će otvoriti gradonačelnik Beograda, gospodin Siniša Mali, u ponedeljak, 25. maja u 11 časova u Hali 3 „Beogradskog sajma“.

Ovogodišnju manifestaciju Gradski zavod za javno zdravlje Beograda proglasio je „Prijateljem zdravlja starih“, a partneri su Gerontološki centar Beograd i „Beogradski sajam”.

Tokom oba dana sajma, svi posetioci će moći da besplatno provere svoje zdravstveno stanje (merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, gustine kostiju, provera vida i sluha…), saznaju sve tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone (preparate, pakete proizvoda, vikende u banjama Srbije, aparate za merenje šećera u krvi) i brojne popuste, saznaju i odaberu kako da ispune svoje slobodno vreme i zaborave usamljenost.

Na ovogodišnjem Sajmu će se predstaviti više od 70 izlagača – predstavnici državnih i gradskih institucija, udruženja penzionera, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, kompanija iz oblasti prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvođača i distributera sportske opreme i ostalih delatnosti koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

KULTURNO-ZABAVNI SADRŽAJ obuhvata bogat kulturno-umetnički program (muzičko-scenski nastup članova Dnevnih centara i klubova za starije pri Gerontološkom centru Beograd, besplatne filmske projekcije, tombolu, modnu reviju, takmičenje u plesu, izbor za Mis trećeg doba), kao i brojne kreativno-edukativne radionice, vežbe za aktivno starenje, turnire u društvenim igrama i radne terapije dostupne svim posetiocima Sajma

EDUKATIVNI PROGRAM sadrži stručna predavanja lekara, nutricionista, farmaceuta, fizioterapeuta, psihologa, ekonomskih savetnika, pravnika, kao i stručnjaka iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja kojima mogu da prisustvuju svi posetioci Sajma. Posetiocima će biti predstavljeni svi proizvodi i usluge namenjeni populaciji 55+, a osmišljene su kao interaktivne, tako da će svi zainteresovani moći da postavljaju pitanja ekspertima koji će držati predavanja.

IZLOŽBENI PAVILjON u izložbenom prostoru biće postavljeni promotivni štandovi kompanija, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, kompanija iz oblasti prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvođača i distributera sportske opreme i ostalih delatnosti koje se bave poboljšanjem kvaliteta života populacije 55+.loading...