Saobraćaj slabijeg intenziteta, magla u kotlinama

Van gradskih područja u Srbiji saobraćaj je slabijeg intenziteta, a njegovo pojačanje može se očekivati u prvim večernjim satima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

U jutarnjim i večernjim časovima, zbog nešto nižih temperatura i mestimično vlažnih kolovoza u planinskim predelima centralne, istočne i zapadne Srbije moguća je pojava poledice, te je u tim predelima potrebna zimska oprema.

Po kotlinama magla i sumaglica smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj, a najgušća je na Crnom Vrhu, dok sumgalice ima na području Sombora i Palića. Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima putnička vozila čekaju do 30 minuta. Zbog radova je zatvorena naplatna stanica „Smederevo”, na državnom putu IA reda broj 1. radovi će trajati 45 dana. Alternativni pravci su naplatne stanice „Kolari” i „Požarevac”.

Zbog radova na zelenom pojasu na državnom putu I/A reda broj 1, od petlje „T6″ do petlje „Dobanovci” u smeru Beograd-Šid i od petlje „Dobanovci” do petlje „T6″ u smeru Šid-Beograd. Radovi će se izvoditi od 7.00 do 17.00.

Na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od mosta Gazela do naplatne rampe „Bubanj Potok”, u oba smera auto-puta će se raditi do 29. oktobra. Na obilaznici oko Beograda u zoni buduće petlje Batajnica, saobraćaj se zbog radova obavlja dvosmerno, a stari put Beograd – Novi Sad kod Batajnice je i dalje zatvoren i vozila idu zaobilazno.

 loading...