Saobraćaj umeren, slaba kiša na jugu zemlje

U većem delu Srbije saobraćaj je slabog i umerenog intenziteta, dok slaba kiša mestimično pada na jugu i istoku zemlje, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Zbog izgradnje nove raskrsnice T-6 Novosadski auto-put-Severna tangenta, radi povezivanja sa mostom Zemun-Borča, izmenjen je režim saobraćaja na delu auto-puta E-75, na saobraćajnici T6-Novosadski put.

Radovi će se izvoditi u zoni “Lakat krivine” u kolovoznoj traci od Beograda ka Novom Sadu. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno kolovoznom trakom od Novog Sada ka Beogradu.

Od 21. oktobra zatvorena je naplatna stanica Smederevo na putu I A reda broj 1. Očekuje se da će radovi trajati 45 dana. Alternativni pravci su naplatne stanice Kolari i Požarevac.

Druga faza radova na Beogradskoj obilaznici u zoni buduće petlje Batajnica trajaće do 15. novembra. Saobraćaj se stranom auto puta Novi Sad-Beograd obavlja dvosmerno, od nadvožnjaka kod preduzeća “Ivan Milutinović-PIM” u dužini od 4,3 km.

Na deonici Koridora 10 (državni put IB-44) Vladičin Han – Vranje, između Gramađe i Prevalca, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km.