Saobraćaj umerenog intenziteta, vidljivost dobra

Učestali su odroni kroz klisure i useke, odnosno duž nestabilnih kamenih kosina, posebno duž đerdapske i ibarske magistrale, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Saobraćaj je van gradskih sredina umerenog intenziteta, a vidljivost je uglavnom dobra osim slabe magle i sumaglice koja u jutranjim i večernjim satima može usporavati saobraćaj duž reka i po kotlinama, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMS S).

U planinskim predelima moguća je poledica, zog nžih temperatura i mestimično vlažnih kolovoza.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na terminalima na hrvatskoj strani, GP Bačka Palanka nije u funkciji za teretna vozila. Radovi će trajati do sredine 2014.

Zabrana za šlepere i kamione važi i na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema: Aleksandrovac-Grčak-Drenska klisura, Brzeće-Kopaonik (Jaram), Kopaonik-Jaram, Kopaonik-Rudnica, Kraljevo-Goč, Stanišinci-Dobre vode (Goč).

Učestali su odroni kroz klisure i useke, odnosno duž nestabilnih kamenih kosina, posebno duž đerdapske i ibarske magistrale, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na Koridoru 10 između Niša i Pirota, na deonici Čiflik-Staničenje, u sredu, 26. februara biće potpuno obustalvjen saobraćaj od 09.00-11.00 i od 14.00-16.00.

Do subote 15. marta u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 izvodiće se radovi na sanaciji klizišta, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) na “Begaljičkom brdu”, u smeru Beograd-Niš. Tokom radova za saobraćaj su zatvorene brza (preticajna) i vozna kolovozna traka.

Do nedelje 2. marta u periodu od 07.00 do 17.00 izvodiće se radovi na čišćenju bankina i kanaleta, na delu državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš-Beograd, od petlje “Umčari” do petlje “Mali Požarevac”. Tokom radova za saobraćaj se zatvara brza (preticajna)

kolovozna traka.

Do nedelje 2. marta, u vremenu od 07.00 do 17.00h, na delu državnog puta I A reda broj 1, u zoni petlje “Dobanovci”, u smeru Beograd – Šid i Šid – Beograd, izvode se radovi na postavljanju elastične odbojne ograde na bankini. Tokom radova za saobraćaj će povremeno biti zatvorena zaustavna traka.

Do petka 28. februara, u vremenu od 07.00 do 17.00, na delu državnog puta I A reda broj 1, u zoni nadvožnjaka “Osipaonica”, u etapama se izvode radovi na zameni pešačke ograde. Tokom radova za saobraćaj će naizmenično biti zatvarane saobraćajne trake.

U okviru radova na koridoru 10 na putu IA reda (auto-put E/75) između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe, aktuelna je devijacija u dužini od oko 800 metara. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeno mesto.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na državnom putu IA reda br. 5 između Pirota i Dimitrovgrada, na mostu preko reke Jerme kod Sukova, u toku su radovi, zbog čega je saobraćaj usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.loading...