Sećate li se njih? Oni su bili heroji našeg detinjstva (VIDEO)

Ovi ljudi su bili istinski heroji mnoge dece. Njihova popularnost bila je nemerljiva, deca su pevala njihove pesme, slušala njihove priče i gledala njihove emisije. Oni pripadaju epohi kad su deca bila- deca.

Njihove emisije su nas učile raznim stvarima, njihovi glasovi  su nampričali najlepše bajke i pevali najlepše pesme.

 

1. Minja Subota

Čuvena emisija „Muzički tobogan” čiji je voditelj bio Minja Subota snimala se punih sedamnast godina (1980 – 1997). Posle par godina, tačnije 2007. i 2008. godine snimljene su još dve serije. Serija je prekinuta zbog nedostatka finasijskih sredstava. Mora se napomenuti da su najpoznatiji kompozitori na poznate dečije stihove komponovali muziku udahnuvši im tako večnost. Neke od poznatih pevačica svoje prve pevačke korake napravile su u ovoj emisiji: Leontina, sestre Kovač, Tanja Banjanin.

 

2. Dragan Laković

Bio je srpski glumac i pevač dečjih pesmica, vodio je emisiju „Deco, pevajte sa nama” u kojoj je uz pomoć beogradskog hora „Kolibri” otpevao najlepše pesme za decu. Ova emisija nastala je 1987. godine.

 

3. Mladen Andrejević

Ovaj glumac poznatiji kao čuveni Aca Poštar, vodio je emisiju „Šta bi bilo kad bi bilo”. Čuvena dečja emisija počela je da se snima davne 1988. godine. Deca iz cele bivše Jugoslavije slala su pisma Aci Poštaru u kojima bi pisala o svojim problemima, a Aca bi im pomagao u nalaženju rešenja.

 

4. Branko Kockica

Još jedan heroj iz epohe kad su deca bila – deca, Branko Milićević vodio je „Kocka, kocka, kockica”, emisija koja je kroz igru davala odgovore na sva pitanja. Ostaće upamćena čuvena kolektivna uzrečica „Tataratira” i po čuvenoj pesmici „U svetu postoji jedno carstvo”.

 

5. Zijah Sokolović – Zike

„Desna ruka na desno uvo, leva na levo –  kažeš mhm, a ja ti kažem– pričam ti”, ovako je počinjala svaka bajka za decu koju nam je pričao Zike iz edicije „Priče za laku noć”, a u kojoj su se nalazile najlepše bajke sveta.

 

6. Predrag Vuković

Svi ga znamo kao klovna i mađioničara koji je vodio emisiju „Peđolino” koja je devedesetih bila popularna.