Šešelj izneo ‘prljavi veš’ Aleksandra Vučića: Prisluškivani razgovori otkrili šta je planirao 1999. godine

Aleksandar Vučić je o svom odlasku iz SRS razgovarao s Radom Višić, tadašnjim pomoćnikom u Ministarstvu za informisanje.

U knjizi Vojislava Šešelja „Policijski dosije” (drugi tom, strana 901), u odeljku pod nazivom „Izvod Centra resora državne bezbednosti”, obelodanjeni su detalji prisluškivanih razgovora između Šešelja i žene Aleksandra Vučića od 20. avgusta 1999. godine.

– Supruga Aleksandra Vučića Ksenija kontaktirala je s Vojislavom Šešeljem, koji joj je rekao da je Vučić ‘pukao sasvim’ i da je zbog njega atmosfera u stranci nepodnošljiva. Sukob je izbio, dodao je, kada je Vučić uvredio Šešeljeve najbliže saradnike koji su se zatekli u kabinetu i nakon rasprave napustio kancelariju i rekao da daje ostavku. Šešelj zatim kaže da ne može više da mu bude ‘dadilja’. Na kraju, uz napomenu da mu je sam Vučić priznao da je prešao na strogi post i da ima svog duhovnika, Šešelj je rekao da je razočaran pričama da Vučić prelazi u DS. Uz stalno zahvaljivanje Šešelju za sve što je učinio za njih, Ksenija se složila da s Vučićem nešto nije u redu, ali je negirala da će preći u DS – navodi se u knjizi.

Aleksandar Vučić je o svom odlasku iz SRS razgovarao s Radom Višić, tadašnjim pomoćnikom u Ministarstvu za informisanje.
– Vučić kaže da Šešelj već duže vreme ima nešto protiv njega i da su obojica samo čekali razlog da se raziđu. Odlučan je da napusti stranku. Rada Višić mu je rekla da razmisli, uz obećanje da će razgovarati sa Šešeljem – navodi se u Šešeljevoj knjizi.