Šešelj: ‘Mafijaši Đukanović i Subotić finansirali Nikolića i Vučića’?

Haški optuženik i lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je crnogorski premijer Milo Đukanović finansirao dolazak na vlast Srpske napredne stranke.

Šešelj je u intervjuu za podgorički Dan rekao da je Đukanović i pre formiranja SNS „davao velike novčane podstreke Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću da se otcepe i pokušaju puč” u SRS.

– Milo Đukanović je finansirao dolazak na vlast SNS, a ranije je davao velike novčane podstreke Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću da se otcepe i da pokušaju puč. Stanko Subotić je, tu takođe igrao ključnu ulogu. Sada se, kao, vodi borba protiv kriminala u Srbiji, na čijem su udaru određeni ljudi. Neki su zaštićeni, a među privilegovanima je najistaknutiji Stanko Subotić –  tvrdi Šešelj.

Po njegovim rečima, Subotić je pre više godina spojio Đukanovića i Vučića, a svedok svemu tome je, po tvrdnjama lidera SRS, Đukanovićev kum i nekadašnji crnogorski političar Ratko
Knežević.

Lider SRS je vlast Đukanovića okarakaterisao kao „mafijašku” i ocenio da je crnogorski premijer tako dugo na vlasti zahvaljujući „zapadnim silama”. Šeselj je ponovio i da se neće vratiti u Hag.