ŠEŠELJ ‘OPLEO’ PO PREDSEDNICI DSS-a: Sandru Rasković Ivić je postavio Vučić (VIDEO)

Sandra Rašković Ivić odmah po povratku Vojislava Šešelja izrazila je spremnost na saradnju. Međutim, već na pomen ovoga, lider radikala je predsednicu DSS-a dočekao 'na nož'.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić je gostujući u emisiji „Jedan na jedan” Radio-televizije Vojvodine istakla kako je ova stranka ideološka opozicija SNS-u sa kojom nema ništa zajedničko.

Sa druge strane, Rašković Ivić imala je dobru volju kada je upitanju saradnja sa radikalima. Odgovarajući na pitanje o daljim potezima DSS-a i koaliciji sa Dverima ona je izjavila da nije u stvari reč o nekakvoj novoj stranki, već pre o pokretu.

– To bi bila neka vrsta koalicije, a ovo je samo njeno jezgro i ta koalicija će imati veoma mnogo aktera. Nikada nisam rekla da će deo toga bloka biti i srpska radikalna stranka. Istina je da sam o tome razgovarala sa nekoliko pojedinaca iz SRS. Sada se Vojislav Šešelj vratio iz Haga i videćemo da li ima interesovanja da se pridruži našoj koaliciji – izjavila je predsednica DSS-a.

Međutim, ovakvu ponudu lider radikala je dočekao „na nož”.

– Ne razumemo Sandru Rašković Ivić niti njena mlataranja. Mi nikada nismo izrazili želju da uđemo u bilo kakvu koaliciju sa njom. Nju je na čelo DSS-a doveo Aleksandar Vučić. Kada je Koštunica podneo ostavku na sve funkcije, Vučiću nije bilo teško da uz pomoć velike ekipe ljudi obradi većinu delegata i iznudi izbor Sandre Rašković Ivić – rekao je Šešelj na nedavno održanoj konferenciji za štampu.

Šešelj ipak nema loše mišljenje o svim članovima DSS-a. Rezgovarao bi sa Aligrudićem, Samardžićem ili Nenadom Popovićem.

– Možemo da pričamo sa ozbiljnim ljudima koji su bili u vrhu te stranke. Bez obzira što smo često bili politički protivnici, morate priznati da su to ipak ozbiljni ljudi. A šta je Sandra Rašković Ivić?! Čudo neviđeno! – izjavio je Šešešlj rekavši i da će ona brzo propasti.

Video možete pogledati ovde:loading...