Simbolično: ‘Kuće za poplavljene na Vidovdan’

Izgradnja kuća srušenih u poplavama u Srbiji trebalo bi da počne u subotu, na Vidovdan, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Premijer je novinarima na skupu Saveta stanih investitora rekao da će građanima kojima su kuće oštećene u poplavama biti isplaćeno po 2.000 evra kada budu završene procene štete.

– Pomoć će biti isplaćena kada budu završene procene i kada budemo imali liste. Neće to da bude bacano iz aviona. To će dobiti oni koji imaju štetu od 2.000 evra ili veću od toga, a na svi građani – rekao je Vučić.

On je rekao da će procene biti završene u najkaraćem mogućem roku da ne bi bilo “krađi i pljački kao što je bilo u Kraljevu i Valjevu” i dodao da se procene rade zajedno sa EU i UN.

– Čim to završimo građani će dobiti novac koji smo opedelili – rekao je Vučić i dodao da postoji mogućnost da se i na donacije iz Srbije ukine obaveza plaćanja poreza, ali da razume Ministarstvo finansija u oklevanju da se to uradi zbog pokušaja zloupotreba.

Srbiju su polovinom maja pogodile poplave u kojima je oštećen veliki broj objekata, a preliminarna direktna šteta procenjena je na 600 milona evra.loading...