SKANDAL: Dom zdravlja u Kraljevu traži PR-a, jedini uslov je srednja škola! (FOTO)

Od kada je doneta odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, više puta je ponavljano da će se to naročito odnositi na zdravstvo, te da se neće primati nemedicinsko osoblje zbog manjka kadrova u zdravstvenom sistemu Srbije.

Iako je i dalje na snazi odluka Vlade Srbije o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, osim u slučajevima „izuzetne potrebe”, to pravilo očigledni ne važi za Dom Zdravlja u Kraljevu. 

Naime, ova ustanova je 28. oktobra oglasila konkurs na kome se na neodređeno vreme traži referent za javne nabavke u Odseku komercijale i javnih nabavki.

Najzanimljivije od svega je to što swe od kandidata traži samo srednja škola! Da li je ovom Domu Zdravlja ovakav kadar toliko hitno potreban, da nisu bitne ni kvalifikacije?

Podsetimo, od kada je doneta odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, više puta je ponavljano da će se to naročito odnositi na zdravstvo, te da se neće primati nemedicinsko osoblje zbog manjka kadrova u zdravstvenom sistemu Srbije.

Za nepoštovanje odredbi zakona o smanjenju zarada predviđene su kazne od 500.000 do dva miliona dinara za instituciju i od 50.000 do 150.000 dinara za odgovornu osobu i osobu koja ne uplati razliku u iznosu zarade u budžet.