SKANDAL: ‘Elektrosrbija’ naručila 100 pozlaćenih šoljica za kafu

Elektrosrbija na sve načine pokušava da opravda simanutu nabavku, ali...

U opisu šoljica za kafu je navedeno da moraju biti ukrašene 18-karatnim zlatom, što je s razlogom naišlo na negativne reakcije janosti.

Iz „Elektrosrbije Kraljevo” sada tvrde da nisu naručili zlatne šoljice i da je u samom opisu prvobitno napravljena greška, koja je odmah nakon toga ispravljena.

Jelena Vučković, direktorka Centra za javne nabavke, kaže da je vrednost jedne šoljice 500 dinara i da se radi o 100 komada, na kojima neće biti zlata, već samo porcelan.

Kao dokaz da se ne radi ni o kakvom zlatu, ona navodi vrednost šoljice – 500 dinara, piše „Blic”.

– Referent je preuzeo pogrešan opis iz kataloga. Odmah smo to ispravili, što se može videti na sajtu Uprave za javne nabavke. Svi opisi se nalaze u javno dostupnom katalogu promo materijala za 2015. godinu. Koje zlatne šoljice koštaju 500 dinara? – pita se direktorka.

Na pitanje kako znaju da šoljice koštaju 500 dinara ako javni poziv još traje, Vučković kaže da je to podatak dobijen na osnovu tržišnih cena porcelanskih šoljica za kafu.

Na pitanje šta će im kišobrani ili punjači za mobilne telefone, direktorka Vučković nam je rekla da to spada u reklamno-propagandni materijal, koji firma kupuje pred svaku Novu godinu.

– Na kraju svake godine izdvajamo oko tri miliona dinara, pa i više da bi smo kupili razne predmete i kalendare na kojima je logo „Elektrosrbije”. Ove godine smo odlučili da nagradimo naše elektromontere, jer su puno radili tokom poplava – kaže Vučkovićeva dodajući da će samo 200 od 1.500 montera dobiti vetrovke, a 200 od 4.000 kišobrane ili punjače.loading...