SKANDAL NA AERODROMU U NEMAČKOJ: Srpski POSLANIK priveden zbog sumnje da je KRAO U FRI-ŠOPU (FOTO)

Skupština
Printscreen

Meho Omerović, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), priveden je na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe kozmetike u fri-šopu vredne oko 170 evra, a zbog toga su pozvani i predstavnici srpskog konzulata u Nemačkoj, potvrđeno je "Blicu".

 

Incident na aerodromu dogodio se, navodi se u policijskom izveštaju, 30. maja u 9.35 sati na aerodromu u Frankfurtu, a da je ceo slučaj prijavio detektiv zaposlen u prodavnici.

Omerović se sumnjiči da je iz fri-šopa hteo da iznese parfem, karmin i kremu od oko 170 evra, a nakon što ga je policija zaustavila pozvao se na diplomatski status.

– Kada su uhvatili Omerovića, on se pozvao na diplomatski status. Nakon što je pušten, bio je depresivan i nije izlazio dva dana iz sobe. Večeras sleće u Beograd – navodi izvor “Blica”.

 

– Policajac ga je priveo jer ga je uhvatio kako iz fri-šopa pokušava da iznese robu koju nije platio. Legitimisao se srpskim pasošem. Posle molbe službenika srpskog konzulata, načelnik policijske službe na aerodromu naložio je da se Omerović pusti. Uzeti su mu lični podaci, a o slučaju je odmah obavešten konzul Srbije u Frankfurtu – piše, između ostalog, u izveštaju nemačke policije.

Omerović je potvrdio novinarima da je bilo neprijatnosti, ali je rekao da je reč o nesporazumu i da zbog zdravstvenih problema nije stigao odmah da plati kupljenu robu.

 
– Nakon kupovine u fri-šopu zaboleo me je stomak. Morao sam hitno u toalet. Imao sam proliv. Zbog toga je došlo do nesporazuma – ispričao je Omerović za Kurir.

 
Poslanik SDPS je dodao da je došlo do još jednog nesporazuma.

– Imao sam problem i sa nekim kodom od neke stare robe koji je ostao, pa je stalno pištalo na rendgenu – naveo je Omerović.

Na pitanje novinara zašto se pozivao na diplomatski status i zašto je policija o svemu obavestila konzulat, poslanik SDPS kaže:

 
– Pa imao sam kod sebe diplomatski pasoš i bio sam na službenom putu – rekao je Omerović.

Omerović je u Brisel otputovao preko Frankfurta kao član delegacije Skupštine Srbije koja je na poziv misije OEBS učestvovala na debati o sprovođenju bezbednosne politike u kontekstu procesa pridruživanja Srbije EU.

Meho Omerović, poslanik i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava, jedan je od poslanika koji su tokom 2017. godine najčešće išli na službena putovanja. Na službena putovanja išao je prošle godine ukupno osam puta.