SKANDAL: Otišao po šećer, a radnici lanca IDEA ga PREBILI!

Kada je primetio da se cene na rafu i kasi ne slažu, zatražio je od kasirke da plati cenu sa rafa, a onda dobio batine!

Smederevac Radomir Antić (60) tvrdi da je, posle kupovine šećera u prodavnici “Idea” u centru grada, zbog navodne “krađe cene” imao “bliski susret” sa policijom i završio u hitnoj pomoći sa lakim telesnim povredama!
Antić tvrdi da ga je supruga, koja je pripremala hranu za decu studente, poslala do prodavnice da kupi dva kilograma šećera. Problem je nastao kada je za kasom saznao da proizvod mora da plati po ceni višoj od one istaknute na rafu. Kako kasirka nije reagovala na njegovo negodovanje da je kao potrošač obmanut, odlučio je da slučaj prijavi tržišnoj inspekciji.

Zato je cenu šećera koji je kupio i uredno platio na kasi, za šta je dobio i fiskalni račun, odlepio sa rafa i poneo sa sobom, da bi, objašnjava, imao dokaz za prijavu. Po izlasku iz objekta, kasirka je počela da viče, pozvala obezbeđenje i tražila interevenciju, jer je ukrao cenu!

– Već sam izašao iz objekta i stigao do obližnjih trafika, kada me je sustigao radnik obezbeđenja. Tu na ulici stegao me je za desnu ruku i počeo je da viče kako cenu moram da vratim. Kada sam odbio, rekao je da će pozvati policiju. Složio sam se, računajući da ćemo tako sve razjasniti i da će mi policija, ukoliko moram da vratim cenu, dati neki zapisnik koji ću moći da koristim kao dokaz za tržišnu inspekciju – priča Antić.
Da bi sačekao organe reda Antić se vratio u objekat, ali je, kako navodi, po njihovom dolasku bio zaprepašćen onim što ga je snašlo. Tvrdi da su se, ne pitavši o čemu se radi i bez ikakvog pokušaja da situaciju razjasne, obrušili na njega.
– Mlađi je uporno vikao da vratim cenu, ne želevši da me sasluša. Onda su me ščepali, ovaj stariji za levu ruku, ovaj mlađi za desnu, istrgao mi cenu iz ruke i vratio je ovom čoveku iz obezbeđenja. Pokušao sam da se razjasnim sa njima, ali su me bukvalno izneli iz objekta, do službenog auta koji je bio parkiran ispred. Tu su me prislonili na prednju haubu, stariji me držao, a mlađi počeo da me šutira po stopalima da bih raširio noge. Zatim je nastavio da me udara kolenima po zadnjoj loži, pa pesnicama da me boksuje, kao u bokserski džak, po bubrezima i rebrima. Tek po reakciji jednog od okupljenih građana koji su to posmatrali, tražili su mi ličnu kartu – svedoči Antić i dodaje:
– Izvadio sam novčanik pošto su mi sva dokumenta u njemu, na šta je ovaj mlađi policajac počeo da se dere na mene da izvadim sve iz džepova. Vikao je: “Gde držiš drogu, gde ti je droga?” Potom su zapisali moje podatke, vratili ličnu kartu i rekli da mogu da idem kući. Pitao sam da li će mi dati neki zapisnik, zabelešku da su i zbog čega intervenisali. Odbili su i uzeli kontakt telefon, rekavši da će me neko od njihovih starešina naknadno pozvati u policiju. Pošto se to nije desilo, sam je, nakon dva dana, otišao u policiju o čemu postoji i službena beleška.

U svom zvaničnom odgovoru smederevska policija demantuje prekomernu upotrebu sile svojih službenika.
– Povodom navodne prekomerne upotrebe sile nad građaninom u marketu “Idea”, smederevska policija obavila je razgovor sa radnikom obezbeđenja, kao i sa još jednim građaninom koga je sam prijavilac predložio kao svedoka, i obojica su izjavili da ga policajci nisu tukli. O prijavi je upoznat zamenik osnovnog javnog tužioca u Smederevu, koji se nije izjasnio o postojanju krivičnog dela i naložio da se konsultacije ponovo obave kada prijavilac dostavi medicinsku dokumentaciju sa konstatacijom povreda, što on još uvek nije učinio – navodi se u odgovoru PU Smederevo.
Navode, takođe, da je Antić prilikom intervencije pružao otpor, zbog čega je oštećeno službeno vozilo, te da za to imaju fotografije kao dokaz. Kažu da je policija reagovala, pošto su dobili prijavu o incident u obejktu “Idea” u Karađorđevoj ulici, kao i da su po dolasku na lice mesta identifikovali prijavljenog građanina.

Radomir Antić najavljuje da će protiv dvojice policajaca podneti krivičnu prijavu tužilaštvu u Smederevu, jer će pravdu, očigledno morati da potraži na sudu.