SKANDAL U VRANJU Novinarka se podsmevala mentalno bolesnima, a onda dobila posao u bolnici!

Nakon što se na internetu pojavio snimak na kojem se vidi kako novinarka RTV Fokus iz Vranja u psihijatrijskoj bolnici ispituje pacijente, mediji danas prenose da je ista novinarka dobila posao u Opštoj bolnici u ovom gradu.

Da podsetimo, na internetu se pojavio skandalozan video-snimak, na kojem novinarka intervjuiše psihijatrijske pacijente, pita ih od čega su bolesni, kako podnose vrućinu i kako im se sviđaju uslovi na psihijatrijskom odeljenju, piše Kurir.

Neki odgovaraju, drugi pevaju, a novinarka konstatuje kako je uz dobru pesmu sve lakše.

Na mikrofonu se vidi logo RTV Fokus iz Vranja, pa se pretpostavlja da je reč o nekoj ustanovi u ovom gradu.

Kurir danas piše da je novinarka koja je ispitivala bolesne Beba Kanački i aktuelni je referent za odnose s javnošću u Opštoj bolnici Vranje.

– U to vreme jesam bila novinar, došla sam na poziv dr Ksenije Trajković, koja je radila na psihijatrijskom odeljenju.  Ona je želela da ukaže na loše uslove za pacijente, pa smo intervjuisali one koji nisu teški bolesnici. Snimak je sirovi materijal i nikada nije korišćen i emitovan. Ja ću podneti krivičnu prijavu protiv onoga ko je proširio video jer sam zbog toga pretrpela duševni bol – rekla je Kanački za Kurir.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će ispitati ovaj slučaj.loading...