Skandal veka: Džambo, junak iz Obrenovca nad čijom je sudbinom plakala Srbija – prevarant!

Slobodan Nedeljković Džambo, Obrenovčanin zbog čije se, navodno tužne priče podigla cela Srbija, sve je izmislio samo kako bi iskoristio humanitarnu pomoć! I to mu nije prvi put – on je stari prevarant!

Džambo (25) je ispričao kako spasava Obrenovčane, samo kako bi pronašao tela mrtve supruge i sina. Da je njegova priča još strašnija, išla je u prilog verzija da je 1999. godine izbegao sa Kosova, gde su mu pobili celu porodicu.

Tada se pola Srbije diglo na noge: Džambo je za dan postao heroj, pomoć mu je neprestano stizala, a svi su veličali tog, navodno, velikog, hrabrog čoveka.

Međutim, dve nedelje posle katastrofe koju je ovaj čovek iskoristio u svoju korist, on je priveden na saslušanje zbog optužbi da je običan prevarant!

Džambo naime, nema porodicu, niti je bilo koga izgubio u poplavama!

On je policajcima priznao da uopšte nema porodicu i da je obmanuo javnost kako bi dobio što više pomoći od države i naroda, piše Informer.

Nedeljković je juče saslušan u obrenovačkoj policiji, koja je prva otkrila da je njegova priča lažna, a potom je priveden u stanicu Čukarica, gde je zadržan.

Nedeljković je inspektorima iz Obrenovca postao sumnjiv posle mnogobrojnih poziva ljudiiz njegove okoline koji su tvrdili da je izmislio priču o gubitku porodice, i da nema ni ženu ni dete. Tako se policija rešila da sasluša „junaka” poplava u Obrenovcu, stupili su u kontakt sa njim i pozvali ga da dođe u stanicu u Obrenovcu. U prvom trenutku, Džambo je pokušao da izbegne saslušanje, ali je na kraju ipak pristao na sastanak sa policijom u jednom hotelu.

– Sumnjali smo da laže već duže vreme, ali nismo hteli da dižemo paniku jer su još sveže rane od poplava. Juče smo zajedno sa njim posetili Belo polje, gde je navodno poslednji put ostavio ženu i dete. Dok smo se vozili kolima, delovao je izgubljeno, a zatim je pokušao da se pribere. Probao je nešto da izmisli, improvizuje ali je ubrzo i sam shvatio da je otkriven. Počeo je da plače kao kiša. Sve nam je priznao. Bukvalno. Plakao je kao malo dete. Svi smo se naježili – ispričao je Informerov izvor.

Na pitanje kako je tako nešto moglo da mu padne na pamet, on je rekao da ni sam ne zna, te da je jedino želeo da mu se izgradi kuća.

– Na taj način je pokušao da privoli ljude dobre volje i državu da mu izgrade kuću. Tačno je da je on godinama živeo teško i njegova finansijska situacija je jako loša, u poplavama je izgubio nešto stvari u iznajmljenoj kući, spasavao je ljude, ali to što je izmislio ženu i dete je obmanjivanje javnosti! Nismo mogli da ga urazumimo. Samo je plakao – dodao je izvor za Informer i rekao da su posle saslušanja Džamba odvezli na Čukaricu.

Tamo je Džambo malo promenio izjavu i rekao da ga je na sve nagovorio prijatelj!

Policija sumnja da mu ovo nije prvi prestup, jer je navodno i ranije varao ljude po Obrenovcu da je izgubio ženu i dete u nekoj nesreći ili sudaru, ili da su ubijeni, a policija poziva sve koje je ovaj čovek obmanuo da se jave!Dotle, prisetite se kako je Džambo obmanuo celu Srbiju: