SKIDA ZVEZDE SA NEBA: Stolar Mile je ovo napravio DAVNO, sad su iz Tiršove javili šta se dešava sa njegovim poklonom (FOTO)

Priča koja će vas raznežiti od ranog jutra.

Dnevno.rs/Kolaž

Naš najpoznatiji zanatlija Milorad Jurković poznatiji kao Stolar Mile godinama oduševljava javnost u Srbiji svojim dobrim delima.

Ipak, malo je poznato da, osim što pomaže siromašnim porodicama i pravi stolice za hranjenje dece, Stolar Mile povremeno napravi nešto lepo i korisno i za zdravstvene ustanove u Srbiji.

Tako je, kako kaže, “sada već davno” napravio stepenik za Abdominalnu ambulantu u Dečijoj klinici u Tiršovoj, kako bi se deca lakše penjala na krevet, a medicinskom osoblju rad bio mnogo lakši.

Stolar Mile je na svojoj Fejsbuk stranici podelio fotografiju stepenika i konstatovao kako i dalje stoji “kao da je sada napravljen iako je po ko zna koji put služio kao igračka,  pretumbavan je i skakano je po njemu”.

Ma, ako treba napravićemo ih još! Samo neka je zdravlja deci, a osoblju neka je sve manje posla i mnogo veće plate – napisao je Stolar Mile.

A potom je usledilo još veće iznenađenje.

Snežana Miljanović iz klinike u Tiršovoj napisala je komentar na dotičnoj fotografiji, a njene reči mnogima su izmamile suze.

Govoreći o stepeniku, rekla je da je on i multifunkcionalan, jer ne služi samo deci da se lakše popnu na krevet za preglede:

U bolnici cirkuski element za zabavu dece, iznenadili bi se kako oni nađu način za zabavu sa njim, ZVEZDU sa neba ste nam skinuli… jer dohvatimo prozor da otvorimo i sa visine dohvatimo šta nam treba… a deca kao od šale se popnu i siđu. Nekad im bude doboš, pa lupkaju rukicama, a svaki dan je više puta dezinfikovan jer je lakiran tako da je prosto neuništiv… a što smeh izaziva… jer deca ga koriste često kao klupicu, sednu da se obuju, ma sednu i neće kući… kažem lepo nema mesta za opisati… HVALA VAM DO NEBA ZA VAŠ DOBROTVORNI I DOBROVOLJNI RAD i DELO, jer decu činite srećnim a kroz njih i nas – napisala je Snežana Miljanović.

Facebook.com/StolarMileRakovac


loading...