SLUČAJ “ARANĐELOVAC” I DALJE TRAJE: Aleksina mama ima VAŽNU MOLBU za ministra prosvete!

Aleksina mama
Twitter.com/GagaAleksina

Snimak vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u Aranđelovcu velikom brzinom se proširio putem društvenih mreža.

 

 
Snimak je nastao u učionici Tehničke škole “Mileta Nikolić” , a na njemu se vidi kako maloletna osoba iz sve snage udara devojčicu koja sedi na stolici

Devojka je pokušala da se zaštiti od napasnika, ali joj je brzo sugerisano da spusti ruke. Niti jedan od učenika nije imao smelosti da pomogne devojčici.

 

HOROR U ARANĐELOVCU: Bespomoćnu devojčicu TUKLI, drugovi iz razreda mirno GLEDALI! (VIDEO)

Ministarstvo prosvete pokrenulo je vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera događaja. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, prema informacijama iz škole, odmah po saznanju o nasilju stručni saradnici obavestili su odeljenjskog starešinu, roditelje aktera ovog događaja i direktora, koji je odmah obavestio Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Ali, šta se dešava sa napadnutom devojčicom?

Dragana Janković, mama Alekse Jankovića – dečaka koji se ubio nakon duge i neuspele borbe protiv vršnjačkog nasilja, poslala je javni apel. Ona moli ministra prosvete da devojčici dozvoli premeštaj u drugu školu.

– Molim ministra prosvete da dozvoli premeštaj devojčice iz Aranđelovca u “Ekonomska škola” – smer poslastičar u Aranđelovcu. To je želja nje same. Mislim da je to najmanje što možemo da učinimo da se oseća srećno i prihvaćeno – napisala je Dragana Janković.