Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Mikaina Stevanović razrešena je dužnosti, nakon dva tragična događaja ispred centara za socijalni rad.

 

Ona je razrešena na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad doneo je danas odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaine Stevanović, a nakon predloga gradonačelnika Beograda Siniše Malog, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odluka Upravnog odbora je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem. 

O razrešenju i postavljanju novog vršioca dužnosti direktora Gradskog centra za socijalni rad odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda. 

Gradonačelnik Beograda prethodno je najavio da će, ukoliko izveštaj pokaže nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti kažnjeni. 

Takođe, gradonačelnik je ranije dao nalog za znatno povećanje obezbeđenja u odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad, pa će do kraja jula, na poslovima obezbeđenja biti angažovano dvostruko više ljudi. 

Grad Beograd kontinuirano radi na unapređenju položaja korisnika Gradskog centra za socijalni rad, ali i socijalnih radnika, kako bi se postigla puna reforma centara za socijalni rad, i kako više nikada ne bi došlo do tragičnih događaja poput onih ispred odeljenja Centra na Novom Beogradu i Rakovici, navodi se u saopštenju. loading...