Smenjen direktor ‘Laste’: Za tri meseca pojeo 400.000 dinara

Najveći deo Tomovićevih troškova bili su hrana i piće u prestoničkim poznatim i manje poznatim restoranima

Direktor “Laste” Velibor Sovrović i još četvorica izvršnih direktora smenjeni su juče zbog bahatog ponašanja jednog od njih – Nemanje Tomovića. To je bila odluka nadzornog odbora ovog preduzeća, nakon što je to naložio premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Najveći deo Tomovićevih troškova bili su hrana i piće u prestoničkim poznatim i manje poznatim restoranima. Tomović, koji ima platu 260.000 dinara, bahato je trošio “Lastin” novac namenjen za reprezentaciju i gorivo. Kako su ga optužili sindikati, ukupno je po kafanama potrošio 400.000 dinara, i to samo za tri meseca.

Samo u jednom kafe-restoranu, na beogradskoj Adi Ciganliji, Tomović je za 13 odlazaka potrošio čak 155.163 dinara. Takođe, za samo četiri točenja benzina u januaru ove godine Tomović je potrošio 36.648 dinara. Za nepunih deset dana u novembru 2013. u službeni automobil natočio je (a “Lasta” platila) goriva za oko 25.000 dinara, piše “Blic”.

– Smenjena su sva petorica direktora i postavljeno je novih troje koji će do daljeg biti u v.d. statusu. Sva trojica su ljudi iz “Laste”, tako da cela ova priča nema nikakvu političku konotaciju – kaže Zoran Babić, predsednik Nadzornog odbora.

Novoimenovani v.d. izvršnih direktora su Marinko Ljumović, Zoran Milić i Vladan Maksimović.