ŠOK U PANČEVU: Kada vidite šta su radnici “Higijene” našli u kontejneru, nećete više smeti da im priđete (FOTO)

Kontejneri
Petar Marković/Dnevno.rs

Iako neodgovorni sugrađani bacaju svašta u kontejner, radnici JKP Higijene Pančevo su ovog puta zaista ostali bez teksta.

 

Naime, oni su u blizini kontejnera na novom buvljaku pronašli pitona dugog oko dva metra.

– Da ima neodgovornih sugrađana, koji u i oko kontejnera bacaju sve i svašta od šuta, pepela, kauča, fotelja, frižidera, opasnog medicinskog otpada… i nije neka vest. No, da bahatosti nema kraja svedoči fotografija pitona, dugog oko 2 metra, koga su radnici JKP “Higijena” pronašli pored kontejnera na novom buvljaku. Šta reći! – pitaju se na Fejsbuku radnici.

Kako je za Kurir izjavila Nataša Vukmirović, iz udruženja Link plus, pitanja o odgovornom čuvanju životinja se obično postavljaju tek kada se pojave ovakvi slučajevi i navodi da je trebalo pozvati Zoohigijenu kako bi oni uklonili leš, naročito što se ne zna kako je ovaj piton uginuo.

– Problem nezakonitog postupanja sa sporednim proizvodima životinjskog porekla, u koje spadaju i leševi životinja velik je problem u Srbiji, a u Upravi za veterinu tek je započeto pisanje strategije upravljanja sporednim proizvodima životinjskog porekla i neizvesno je kada će biti uspostavljen sistem sa ciljem zaštite javnog zdravlja i zaštite životne sredine.

Na fotografijama vidimo da radnik JKP Higijena Pančevo nema uniformu i opremu, što je nedopustivo, naročito zato što nije poznat uzrok smrti pitona. Po zakonu, radnik je morao da pozove veterinarsku inspekciju da izađe na lice mesta, kao i policiju, ali nemam informaciju da li je postupio po zakonu – navodi Vukmirovićeva.