ŠOKIRAĆE VAS REZULTAT ALKOTESTA: Pacijentkinja umirala, a PIJANI LEKAR nije bio u stanju da joj pruži pomoć!

doktor
pixabay.com

Hitna pomoć je primila poziv porodice pacijentkinje kojoj je pozlilo u noći između petka i subote, a na čelu ekipe koja je krenula da ženi spasi život bio je pijani lekar.

 

– Lekar koji je intervenisao imao je 1,2 promila alkohola u krvi – otkriva izvor iz ZC Vranje, a prenosi OK Radio.

Prvo ekipa do kuće nije mogla da priđe, pa ih je meštanin baterijskom lapom sproveo do kuće.

Prema priči očevidaca, doktor se teturao, saplitao nije bio u stanju da pacijentkinji pruži pomoć.

– Tehničar je pokušao reanimaciju, ali nije uspeo, i sve se završilo smrtnim ishodom – otkriva izvor za OK Radio.

On dodaje i da je pijanog lekara suprug preminule žene jurio da „ga ubije“, ali i da ga je sprečio jedan stariji čovek da svoju nameru i sprovede.

Intervenisala je policija i lekaru hitne pomoći je određeno zadržavanje do 48 sati.

Načelnica Hitne pomoći u Vranju Danijela Ilijev kao i glavnma sestra u ovoj službi, smenjene su nakon noćašnjeg incidenta koji se dogodio u naselju Sobina kada je preminula pacijentkinja, a pijani lekar nije uspeo da joj pomogne.

Direktor ZC Vranje Dragan Veličković, kaže da su preduzete sve mere iz delokruga nadležnosti ove ustanove, po pitanju nemilog događaja.

– Dok se istraga ne završi ništa ne mogu da govorim o detaljima, jer je sve u nadležnosti policije i tužilaštva. Mi smo preduzeli sve zakonske mere koje su u našoj nadležnosti, lekar je suspendovan i udaljen s posla – navodi Veličković.

Iz Policijske uprave Vranje su potvrdili da je rad na ovom slučaju u toku, ali da u ovom trenutku ne mogu da saopšte više detalja.loading...