Sve srpske zvezede iz Leskovca na kocertu 15. maja u SRC Dubočica AMADEUS, TROPICO, STEVA, DINČA, KIKI… Leskovačani će te večeri od 20 časova u hali sportova moći da uživaju u do sada neviđenom muzičkom spektaklu pod nazivom „Koncertom do dvorane“, u hitovima poznatih srpskih i balkanskih bendova i pevača koji žive i rade u Beogradu, rodom iz Leskovcu, a koje do sada niko nije mogao da okupi na jednom mestu, bar ne u rodnom gradu.

 

Kako je danas najvljeno na konferenciji za medije, pored Amadeusa, Tropica, Steve Anđelkovića, Milana Dinčića Dinče, Sonje Kocić i Miše Wizarda, nastupiće i mladi leskovački talenti koji takođe nisu nepoznati na srpskoj estradi: Isidora Mitić (Pinkova zvezdica), reper Delkor, Maki Amajlija i grupa Casperi. Specijalni gost koncerta je čuveni KIKI LESENDRIĆ.

– Spektakl je ono što će ljudi, svih generacija, moći da čuju dobru muziku, ali i da vide mnogo toga. Imaćemo veliki video bim, 10 puta 10 metara, na kome će svako od zvezda biti predstvaljen pre nego stane na binu, a naravno podsetićemo ljude zašto je organozavan koncert, zašto su oni i zašto su zvezde tu – kazao je Dragan Marinković, novinar i zamenik urednika leskovačkog internet portala Jugmedia.

Prihod od koncerta namenjen je adaptaciji koncertne dvorane u bivšoj zgradi JNA u Leskovcu. Organizatori koncerta su upravo novinari Jugmedie i Turistička organizacija Leskovac, a podrška je stigla i od grada Leskovca, konkretno, od gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Marinković je ispričao da se na ideju održavanja humanitarnog, odnosno, donatorskog koncerta došlo tokom rada na serijalu od pet dokumentranih filmova „Dominacija“, čiji je moto bio da se srpskoj javnosti ukaže da je Leskovac danas, u muzičkom smislu, ono što je nekada bilo Sarajevo u vreme bivše Jugoslavije. Zapravo, da se ukaže na činjenicu da je Leskovac decenijama rasadnik muzičkih talenata.

Ipak, bez pomoći Turističke organizacije Leskovac, odnosno v.d. direktora Nebojše Kocića, snimanje serijala bi bilo otežano, a koncert ne bi mogao biti održan.

– Bilo mi je veoma drago kada mi je ukazana prilika da pomognem najpre Jugmedii tokom snimanja serijala i da se nakon toga uključim u organizaciju koncerta. Kao čovek koji se mnogo godina bavi muzikom, imam veze iz onog vremena, a sada i kao v.d. direktor TOL-a – kazao je Kocić.

Dodaje da je bio iznenađen odzivom popularnih pevača.

– Shvatili su da gradu Leskovcu treba jedna  ozbiljna koncentrna dvorana za sve naše predstave i priredbe  koje ćemo raditi. Svi  mi koji se bavimo muzikom znamo koliko je važno imati pravu dvoranu, sa većim brojem mesta, a naš grad to zaslužuje – istako je Kocić.

Naglasio je da je velika podrška stigla od gradonačelnika Cvetanovića. „Njegov doprinos u svemu ovome je nemreljivo veliki i daće svoj doprinos, pre svega kao čovek, a onda kao gradonačelnik za organizaciju koncerta“, dodao je.

Da bi sve bilo transpsrentno, potencirao je Kocić, u Turističkoj organizaciji Leskovac otvoren je namenski račun za prihod od karata. Karte su numerisane i ni jedna nikome neće biti ustupljena besplatno, a kupiće je i sami organizatori koncerta.

– Tako ćemo dati primer svima, a bilo ko u bilo kom momentu može da dođe da proveri i što se tiče karata i novca na namenskom računu, koji će tu stajati sve do početka radova na koncertnoj dvorani – ističe.

Karte se po ceni od 300 dinara prodaju na 4 lokacije, u Turističkoj organizaciji, na njihovom štandu ispred robne kuće, na novinskom štandu na istom mestu kod popularnog prodavca Ledija i u prostorijama redakcije Jugmedia u Domu sindikata.

Organizaciju koncerta pomažu mnogi Leskovčani, pa i jedan Nišlija, koji obezbeđuje veliku binu sa rasvetom i razglasom za halu sportova u SRC Dubočica, samo uz troškove transporta, koje će platiti TOL. Grad Leskovac je obezbedio platno za video bim, Jugmedia neophodne kablove, za muzičke zvezde obezbeđeno je noćenje u Kompleksu Apostolovića, Obezbeđenje Đurović će besplatno voditi računa o redu, a Televizija 4S je medijski sponozor, koja će snimati ceo koncert i imati ekskluzivno pravo da ga emituje prva.

Inače, ceo snimak koncerta kasnije će moći da se vidi na YouTube kanalu Jugmedia, kao i na niškoj televiziji Belle Amie, a tokom koncerta biće uživog uključenja u program RTS-a.

Današnjoj konferenciji su prisustvovali i mladi leskovački umetnici koji će učestvovati na koncertu i koji su rekli da su počastvovani što nastupaju uz velike zvezde – svoje zemljake.

– Još draže mi je to što se sredstva prikupljaju za koncertnu dvoranu, jer i ja sam učenica muzičke škole i nadam se da ću u njoj jednog dana nastupati – kazala je Isidora Mitić, koja poted bisernog glasa svira i violinu.

Delkor je u svom stilu prokomentarisao da je ovoliki broj zvezda na jednom mestu video samo na indijskim televizijama.

Inače, grad Leskovac je za rekonstrukciju Doma vojske sa koncertnom dvoranom konkurisao sa projektom prekogranične saradnje čiji se ishod očekuje, a Kocić je danas kazao da je koncert koji najavljujemo povod da se jave i drugi donatori, društveno odgovorni, kako bi se što više prikupilo novca.loading...