Sportski centar "Dynamic" povodom "Dana crvenih noseva", koji se obeležava 24. marta organizuje humanitarnu akciju, čiji je cilj prikupljanje školskog pribora za decu o kojoj SOS Dečija sela Srbija brinu u svojim programima u Kraljevu, Nišu i Obrenovcu. Akciju su podržali glumci Boris Milivojević i Iva Štrljić, voditelji Slavko Beleslin, Miloš Milovanović, Snežana Dakić i umetnik Inspektor Blaža.

 

Dan crvenih noseva (Red Nose Day) obeležava se na svake dve godine, sa ciljem borbe protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja dece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema, uz pomoć jedinstvenog oružja – zabave i smeha, čiji je simbol upravo crveni nos.

– SC Dynamic takođe zna da je smeh najbolji lek, zato ćemo i mi staviti svoj ”crveni nos” i podržati akciju.  Stavićemo “crveni nos”, fotografisati se, na društvenim mrežama koristiti heštegove  #NoseForCause, #BeDynamic i #SOSdecijasela i kroz prikupljanje školskog materijala osigurati donacije za organizaciju SOS Dečija sela Srbija – najavljuje Marko Čakarević iz  košarkaškog kluba Dynamic BG.

Pored toga, SC Dynamic 24. marta od 11 do 17 časova organizuje humanitarno takmičenje u trčanju na traci, u kome će učestvuju poznate ličnosti. Biće formirana dva takmičarska tima, koja će trčati na dve trake, beležiti vreme i pređene kilometre i na taj način prikupljati pakete sa školskim priborom za decu o kojoj brinu SOS Dečija sela Srbija.

Dan crvenih noseva, koji je pokrenula britanska humanitarna organizacija “Comic Relief”, se obeležava kako bi se podigla svest o svim globalnim problemima, koji pogađaju sve ljude, bez obzira na uzrast, pol, rasu, etničku pripadnost.

Svi koji to žele, mogu akciju podržati tako što će u periodu od 24. do 26. marta na pultu u Dynamic-u (Dunavska 62, Beograd) ostaviti svoj poklon za mališane bez roditeljskog staranja iz SOS Dečijeg sela Kraljevo i decu iz socijalno i ekonomski najugroženijih porodica u Nišu i Obrenovcu. Trenutno im je najpotrebniji  školski probor.

Dynamic Sport & Health Club spaja usluge sporta, rekreacije i relaksacije. Misija centra je podizanje svesti o sportu i rekreaciji.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi.

Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.