SPREMILI I NOVČANU NAGRADU ZA INFORMACIJE: Srpski advokati OBUSTAVLJAJU RAD zbog ubistva kolege

Ognjanović je ubijen juče, pred ulazom zgrade u kojoj je živeo, a njegov sin (23) upucan je u ruku,

sudjenje
Pixabay.com

Zbog ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića u subotu u Beogradu, advokatske komore Srbije i Beograda su najavile da će sutra, 30. jula, potpuno obustaviti rad na nedelju dana i da će dati novčanu nagradu onome ko tužilaštvu dostavi verodostojnu informaciju o počiniocima tog zločina.

Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu delatnost. Ovo ubistvo je samo poslednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvetljen – saopštile su Advkatske komore.

Kako su objasnili, cilj njihove obustave rada je slanje jasne poruke jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se advokatura neće miriti s takvim slučajevima.

Advokati traže od tužilaštva i policije da smesta angažuju sve kapacitete da bi se rasvetlilo to ubistvo.

Oni su najavili i da će zatražiti hitne sastanke s ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Nebojšom Stefanovićem i Nelom Kuburović, da bi se “sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim”.

Tim bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog nalaženja počinilaca čime bi se poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno – objasnili su u saopštenju.