SPREMITE SE: U četvrtak ‘repriza’ munja i gromova od subote

Tokom noći između srede (30. jul) i četvrtka (31. jul) očekuju se obilnije padavine, u većini mesta od 20 do 40 l/m2 za 12 sati, lokalno i više. Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa pojavom grada i pojačanim vetrom. Meteorolozi upozoravaju da se očekuju nepogode slične onima koje su Srbiju pogodile u noći između subote i nedelje.

Veoma promenljivo vreme sa čestim pljuskovima pratiće nas do kraja jula. Ipak, danas i sutra moći ćemo da predahnemo, jer padavina najverovatnije neće biti, ali u noći između srede i četvrtka čeka nas „repriza” vremena od vikenda.

Hidrometeorološki zavod upozorava izdalo je i hidrološko upozorenje da se na Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu do 02. avgusta sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa). Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.