Sramota ministarstva pravde: Sekalovićev novi šef kabineta se hvalio snajperom kojim su ubili Đinđića

Ministar pravde Nikola Selaković ima novog vršioca dužnosti šefa kabineta.

Umesto Dejana Carevića koji je donedavno obavljao tu funkciju, kako „Politika” saznaje, za vršioca ove funkcije postavljen je Nikola Savić, doskorašnji službenik u Ministarstvu pravde.

Carević je po odlasku sa mesta šefa kabineta imenovan za direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde.

Novi vršilac šefa kabineta ministra Selakovića odranije je poznat srpskoj javnosti. Mediji su pisali o njemu kada je prošle godine, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, na svoj profil na društvenoj mreži „Fejsbuk”, postavio fotografiju snajperske puške kojom je ubijen premijer.

U Ministarstvu pravde smatraju da ovaj potez Savića ne treba da bude prepreka za njegovo postavljenje na novu funkciju.

Posle nesmotrenog komentara na „Fejsbuku”, navode u ministarstvu, Savić je izrazio žaljenje zbog toga, a sankcionisan je višemesečnim smanjenjem plate. Zbog znanja, izvanrednog zalaganja i napornog rada koji je posle toga pokazao, on je dobio priliku za mesto šefa kabineta.

– Nakon što je prethodni šef kabineta ministra pravde unapređen, bila je potrebna osoba koja ima širok uvid u rad ministarstva i njegove nadležnosti. Posle više razgovora, koji su obavljeni sa potencijalnim kandidatima, Nikola Savić je pokazao najveći nivo znanja koji je potreban za efikasno obavljanje poslova koje zahteva mesto šefa kabineta. Međutim, treba imati u vidu da Savić još nije zvanično postavljen na tu poziciju, kao i da se njegov rad trenutno procenjuje do konačne odluke ministra – navedeno je za „Politiku” u Ministarstvu pravde.

Foto: Facebook/SKK “Despot Stefan Lazarevic”

– Savić ima sveobuhvatni pregled nadležnosti ministarstva i upoznat je sa načinom funkcionisanja svih njegovih delova, što je od velike važnosti za rad u kabinetu. Takođe, treba imati u vidu da svi članovi kabineta ministra Vlade Republike Srbije imaju radni odnos koji je na određeno radno vreme u trajanju dužnosti ministra – navode u Ministarstvu pravde.

Ko je Nikola Savić?

Savić je rođen 1988. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2012. godine sa prosekom 8,48. Iste godine upisao je i master studije na tom fakultetu, kao i master studije – Religija u društvu, kulturi i evropskim integracijama, multidisciplinarne studije pri Univerzitetu u Beogradu.

U okviru stručne prakse pri Ministarstvu trgovine i usluga, 2010. godine radio je kao pravni savetnik u Centru za zaštitu potrošača. Osnivač je i prvi programski direktor Srpskog kulturnog kola „Despot Stefan Lazarević” u Beogradu, koja ima za cilj očuvanje srpske kulture i jezika.loading...