Sramota: Smeće se gomila na pešačkoj stazi kod bolnice, niko ne reaguje

Na oko 300 metara od najužeg centra Gornjeg Milanovca, u blizini bolnice, postoji deponija smeća na pešačkoj stazi na koju niko ne reaguje, uprkos prijavama građana.

Ogorčeni stanari naselja Neškovića brdo pokazuju i dva kanalizaciona šahta kod deponije, od kojih je poklopac jednog godinama prolomljen, a iz drugog se izlivaju fekalije.

Pre mesec dana gradske javne službe su pokosile travnjake, ali trava je ostala da truli. Kako je izjavio direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić, košenje travnjaka nije plaćeno jer je nekvalitetno urađeno, dok za polomljene poklopce šahtova i deponiju kaže da su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća.

Direktor Komunalnog preduzeća Rajko Nešković rekao je da je deponija nastala od sečenja žive ograde na javnoj površini, a da su građani tu počeli da bacaju i drugi otpad, te je problem u nadležnosti preduzeća za izgradnju.

– Za šahtove će izaći ekipe da vide u čemu je problem i to će biti sanirano u najkraćem vremenu jer to je u našoj nadležnosti – izjavio je Nešković. S tim problemima odavno su upoznate komunalne inspekcijske službe, ali se ne oglašavaju.