Sramota sprskih bolnica: ‘Ako je OVO dobra hrana za trudnice, jedite je u Skupštini’ (FOTO)

Roditeljski portal Bebac kritikovao je dugogodišnje izbegavanje Vlade Srbije da reši problem loše ishrane trudnica i porodilja u porodilištima u Srbiji.

– Ukoliko zaista smatrate da je takav jelovnik odgovarajuć, predlažemo vam da ga poslužite i u skupštinskom restoranu – navodi se u otvorenom pismu Vladi Srbije.

Kako Bebac navodi, Vlada Srbije je jedina nadležna za rešavanje problema i treba da trudnicama i porodiljama omogući kvalitetne obroke u porodilištima.

– Sigurno ste svesni da porodilje u Srbiji i ne očekuju više od vas. Verovatno zato smatrate da nema potrebe da bilo šta menjate dok one ćute, a naročito da nema potrebe da unapredjujete postojeće stanje – navodi se u pismu.

Foto: Bebac.com

Bebac je ocenio i da su skandalozne tvrdnje iz pojedinih bolnica da hrana koju služe trudnicama i porodiljama u potpunosti zadovoljava nutritivne i količinske potrebe.

– Pola koluta salame i parčence sira, kašičica putera i meda ili pašteta sa parčetom hleba nisu ni dovoljan ni kvalitetan obrok za ženu koja trudna leži u bolnici ili se tek porodila pa treba da nadoknadi izgubljenu snagu i da doji svoju bebu – navodi se u pismu predstavnika portala.

Uz pismo priložene su i fotografije oskudnih obroka koje su portalu Bebac slale trudnice i porodilje iz porodilišta u Srbiji. Sve fotografije možete pogledati ovde.