Sramota: Taksisti bi da voze samo mlade devojke, starce zaobilaze

Ukidanjem autobuskih linija u rudničko-takovskom kraju prevoz su preuzeli taksisti čije su cene veće čak pet puta a ako je zainteresovanih putnika više, biraju ih po godinama starosti, rečeno je na današnjoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Odbornik Boško Milovanović iz pranjanskog kraja, koji obuhvata deset sela na Suvoboru, rekao je da se meštani nalaze na pravim mukama da dođu do Gornjeg Milanovca a još im je teže da se vrate jer autobus rastojanje od 35 kilometra prelazi za dva i po sata.

On je rekao da je prevoz na nivou „posle rata 1946. godine” jer jedini autobus iz Pranjana polazi ujutru a vraća se uveče. Zato pojedini putnici u autobusu provode i po pet sati, iako se često radi o starijim ljudima koji putuju kod lekara.

– Taksisti kada naiđu, i ako ima više putnika nego što može da poveze, obavezno uzimaju mlađe putnice, a stariji ostaju i često se dogodi da i ne odu jer nema sledećeg vozila, zbog čega je narod ogorčen – rekao je odbornik Milovanović.

Predsednik opštine Milisav Mirković saopštio je da se u petak, 24. oktobra, završava tender za izbor novog prevoznika u javnom saobraćaju i da je u budžetu planirano 25 miliona dinara na ime dotacija za tu delatnost.loading...