SRAMOTA: U subotu u centru Beograda OKUPLJAJU se muškarci koji se zalažu za LEGALIZACIJU SILOVANJA!

darjuš valizadeh
Wikipedia

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova izrazio je veliko nezadovoljstvo i zabrinutost zbog najave da će u subotu, 6. februara biti održano međunarodno okupljanje muškaraca u 43 zemlje, koji promovišu mržnju prema ženama i zalažu se za legalizaciju silovanja u privatnom prostoru.

 

Darjuš Valizadeh (Foto:Wikipedia)

Organizacija ovog skupa predviđena je i u Beogradu na Trgu Republike, a pokretač je američki bloger Darijuš Valizadeh, poznat po svojim kontroverznim tekstovima o zavođenju žena i antifeminizmu.

Zamalo da ga optuži za nepristojnu ponudu, ali potpuni stranac joj je zapravo SPASIO ŽIVOT

Valizadeh traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu, а prema njegovom shvatanju, ako žena pristane da uđe u nečiji stan pristaje i na seks.

Pokrajinski sekretarijat oštro protestuje zbog tog vida javnog pozivanja na ograničavanje prava žena i kršenja ljudskih prava.

“Podsećamo da Srbija, u kojoj je rodna ravnopravnost utemeljena Ustavom, ne sme dozvoliti jačanje i širenje grupa koje zagovaraju mržnju i nasilje prema ženama”, piše u apelu sekretarijata.

Apeluje se na nadležne organe da reaguju na ovaj i na svaki drugi vid javnog podstrekivanja mržnje i pozivanja na kršenje osnovnih ljudskih prava.