SRBIN BIO ROB NA PLANTAŽI JAGODA: Otišao da prehrani porodicu, a završio izgladneo i potpuno dezorijentisan!

Rob
Pixabay.com

D. H. iz Sibaša kod Bačke Palanke, državljanin Srbije koji već dve godine radi u Slovačkoj, najverovatnije je 18. maja otet i skoro dve nedelje na silu držan na jednoj plantaži jagoda kod Bratislave. Tamo ga je prošle subote pronašla policija i vratila ga u Srbiju.

 

Porodica nestalog je potvrdila da se sa njim poslednji put čula 18. maja, kada im je rekao da će dati otkaz u fabrici u kojoj radi i vratiti se za Srbiju.

Međutim, od tada mu se gubi svaki trag, sve dok u subotu slovački mediji nisu javili da je pronađen na farmi blizu Bratislave, potpuno dezorjentisan i izgladneo, bez ikakvih ličnih dokumenata.

Jedan slovački portal koji se detaljno bavio ovim slučajem, javio je kako su ga nepoznati ljudi držali kao roba i terali ga da radi na plantaži.

Policija je posle nestanka D. H. krenula u potragu za njim i 29. maja pronašla je i njegov mobilni telefon 20 kilometara od Bratislave. Nekoliko dana nakon toga pronađen je i on na jednoj plantaži jagoda u mestu Dubravka blizu slovenačke prestonice. Bio je izgladneo i dezorjentisan, nije znao da kaže šta mu se tačno desilo. Ima indicija da je na farmi držan protiv svoje volje, da su mu otmičari oduzeli sva dokumenta i da su ga terali da radi tu – pišu slovački mediji.

Familija od D. H. je potvrdila da je on nestao, kao i da se vratio u Srbiju.

Nama je najbitnije da je on sada dobro i da se vratio kući. Veoma je potrešen zbog svega što mu se desilo i ne želi da priča o tome. Prijavili smo nestanak čim smo saznali da ga nema nekoliko dana. Pronađen je na farmi i vraćen je kući, a mi tek treba da saznamo šta mu se desilo – kažu njegovi rođaci.