SREĆAN VAM DAN ZALJUBLJENIH: Kako ćete danas ulepšati život voljenoj osobi?

Poljubac Ljubav
Pixabay.com

Da, dobro ste pročitali. Nije došlo ni do kakve greške, niti je u pitanju nečije neznanje. Iako nam je svima poznato da se Sveti Trifun iliti Dan zaljubljenih proslavlja 14. februara i da je to datum kada voljenu osobu treba posebno iznenaditi, mi nismo saglasni sa time.

 

Veoma je poražavajući podatak taj da se većina zaljubljenih parova u Srbiji samo tog dana seti da nekim prikladnim gestom ili poklonom podstakne iskre ljubavi kod drage osobe.

Srećom, to je samo datum!

Danas je 2. februar, utorak, i jednako je važan kao i svaki drugi dan u godini. Zašto? Upravo zbog toga što i danas imate svu moguću slobodu da voljenom biću pokažete koliko ga/je volite. Najobičniji gest i znak pažnje učinjen danima koji nisu 14. februar, takođe se ”računa” kao važan dan u svačijem životu. Tužno je što se vezujemo za datume i poštojuemo ih jer je neko tako rekao, napisao, odlučio. 

– Jeste, zanimljivo je da tog dana imamo posebno mnogo posla. Pošto naša cvećara radi i dostavu na kućnu adresu, momci su ti koje devojke 14. februara iznenađuju na taj način. Cveće je, ipak, nešto što žene najviše vole, a jedan mirisni buket zaista može nekome da ulepša dan – rekla je Nadežda Milić, vlasnica cvećare na Bežanijskoj kosi.

 

Sve je to lepo, ali zašto baš tog dana. Pitali smo prolaznike na Novom Beogradu kada i koliko puta godišnje obraduju svoje partnere i dobili smo zanimljive odgovre.

– Stvarno mi nije važno koji je danas dan i na koji način ću obradovati devojku. Ponekad je dovoljno i da joj kupim običnu čokoladu – kazao je 28-godišnji momak.

S druge strane, ima i onih koji smatraju da ”nisu dovoljno kreativni” i da im ”nema spasa” po tom pitanju.

– Ja se uvek vežem za taj Dan zaljubljenih. Tad mi je najlakše da devojku izvedem u bioskop ili da odemo na neku večeru. Ne kupujem joj ništa posebno jer to mogu da činim bilo kog drugog dana, a nisam posebno kreativan da izmišljam sada ‘kule i gradove’ – lepo nam je objasnio advokat Miloš R. iz Beograda.

 

Poenta priče uopšte nije u skupim poklonima i vratolomijma koje iziskuju mnogo novca. Ipak moramo imati na umu da živimo u Srbiji i da nema svako priliku i mogućnost da se na dnevnom nivou isprsi značajnim ”sitnicama”.

Eto, želeli smo da danas bude baš taj dan! Mi ćemo i danas slaviti ljubav, a vama preporučujemo da se ne osvrćete samo na 14. dan u ovom mesecu. Pokazivati ljubav 365 ili 366 dana u godini, na ovaj ili onaj način. To nikome neće naškoditi, a vi ćete biti zadovoljniji jer pored sebe imate srećnu i nasmejanu osobu!

Srećan vam 2. februar, Dan zaljubljenih!