Srpska politička scena: Znate li ko su ‘Vučićeva maza’, ‘Bensedin’ i ‘Strejt’?

Podsetite se najkreativnijih nadimaka na političkoj sceni.

Ima li političara u Srbiji koji za vreme svog mandata nije zaradio neki nadimak po kome su ga pamtila nova pokolenja? Ovu turu političara pamtićemo po sledećim nadimcima:

 Aleksandar Vučić – Supermen, Veliki Vođa

Ima li nekoga ko nije čuo za ovaj nadimak? Potiče iz Feketića, a definitivno se ustoličio nakon tragedije u Obrenovcu.

Nebojša Stefanović – Slina

Navodno je nadimak dobio zato što je svojevremeno izjavio da se oseća poput sline kada preskoči vežbanje u teretani. U narodu je, međutim, ovaj nadimak ostao zapamćen iz nekih drugih razloga, poput na primer ovog:

 

Vojislav Koštunica – Bensedin, Tihi, Metak

Poreklo ovog nadimka je više nego očigledno – naime, vicevi o Koštuničinoj neobaveštenosti su toliko izanđali da su dosaidili i samom Vojislavu.

Nenad Čanak – Sinatra

Ovaj nadimak predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine je zaradio kada se otisnuo u estradu i to snimivši i otpevavši pesmu “My Way” na “Pinku”. Poznata je ljubav Nenada Čanka prema muzici, što možda najbolje oslikava ovaj predizborni spot:

Čeda JovanovićStrejt

Ovaj nadimak predsednik Liberalno-demokratske partije je dobio zahvaljujući tome što javnost voli da polemiše o tome da li Čeda konzumira drogu.

Gordana Pop Lazić – Šešeljuga

Radikali su uvek bili više nego upadljivi na sednicama Skupštine. Gordana je ovaj svoj nadimak dobila kada je, svojstveno duhu svoje stranke, gađala svoju imenjakinju, Gordanu Čomić.

Tomislav Nikolić – Grobar, Toma Diploma

Nadimak “grobar” trenutnog predsednika Srbija prati još od osamdesetih godina prošlog veka, kada je u Kragujevcu radio kao tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća, gde je, između ostalog, vodio računa i o grobljima. O Diplomi je možda suvišno i govoriti:

Lazar Krstić – Švrća, Laza Vučićeva maza

Mladi Laza, ministar finansija Srbije, ni likom ni delom ne izgleda kao da pripada Skupštini, zbog čega je i dobio ove nadimke: