SRPSKI PILOT ‘UČINIO NEMOGUĆE’: Kako je HEROJ iz Beograda uspeo da spase putnike NAJGOREG ishoda?

avion
Twitter/@somaliaphotos

Pilot iz Beograda Vladimir Vodopivec (64) uspeo je da bezbedno spusti avion sa 74 putnika i članova posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji nakon što je eksplozija raznela deo trupa kod desnog krila letelice, piše danas dnevni list "Blic".

Svetski mediji ocenjuju da je pilot “učinio nemoguće”, jer je incident prošao bez žrtava.

“Pola sata pošto smo poleteli sa aerodroma u Somaliji, na 3.300 metara visine začula se strašna eksplozija. Putnici su počeli da viču, a ja sam se odmah vratio na aerodrom. Na sreću, niko nije teže povređen”, preneo je reči pilota jedan njegov prijatelj.

Vodopivec je rođeni Beograđanin, iskusan je pilot koji je radio u JAT-u i “Montenegro erlajnzu”, a poslednjih godina leti u Africi, pošto se zaposlio u “Dalo Erlanjsu”. Uskoro će, kaže njegov prijatelj, otići u penziju.

DIKTATOR I TIRANIN ILI SUŠTA SUPROTNOST? Saznajte šta je sve Gadafi ostavio iza sebe

Avion kompanije “Dalo erlajns” sa 74 putnika, među kojima je 70 turskih državljana, prinudno je sleteo na aerodrom samo nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma Aden Ade u Mogadišu ka vazdušnoj luci u Džibutiju, preneli su somalijski mediji.

Somalijski ministar saobraćaja Ali Ahmed Džem Džangeli rekao je da će istraga pokazati uzrok eksplozije.

“Ne želimo da prejudiciramo ko stoji iza ekspozije. Za sada ne znamo ni da li je u pitanju tehnički problem ili samoubilački napad. Najveća briga nam je bila da spasemo putnike i izbegnemo scenario da ostanu zarobljeni u zapaljenom avionu”, kazao je somalijski ministar.