Staford izujedao devojku, a zatim joj zadavio ljubimca

Izašla sam da prošetam svog maltezera Bona. Napravili smo krug oko Sajmišta i u jednom trenutku se taj pas zaleteo prema nama, priča Valerija V., Novosađanka koju je u Mičurinovoj ulici napao i izujedao američki staford, a onda zadavio i njenog ljubimca.

Staford se bez pratnje vlasnika iz Ulice Slobodana Bajića unezvereno kretao prema nama. Prvo mi je napao psa, pa mene. Uzela sam svog ljubimca u ruke i podigla ga u želji da ga zaštitim – prepričava Valerija šta je doživela u četvrtak oko 22 sata.

Jeziva borba sa stafordom trajala je oko pola sata. Sve to vreme staford je kružio oko plena, naizmenično je ujedao i ženu i psa. U jednom trenutku uspeo je da se domogne sićušnog Bona i da ga zadavi.

Jedan od očevidaca kaže da je pas potom odneo zadavljenog maltezera.
– Moja dva druga su krenula za stafordom koji je u čeljustima nosio psa, a ja sam ostao sa povređenom ženom. Pratili su ga i videli da je plen ostavio ispred kuće. Pozvali su vlasnika da izađe i ispričali mu šta se dogodilo. Vlasnik je zatim došao na mesto napada. Ničim nije pokazao da se oseća krivim zbog onoga što se dogodilo – priča Novosađanin D. S.

Prolaznici koji su se zatekli u blizini i koji su prišli da pomognu nesrećnoj ženi pozvali su i Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla i prevezla Valeriju u Urgentni centar. Policija se, međutim, nije odmah odazvala na poziv koji su im uputili građani, pre

– Kada su pozvali policiju, rečeno im je da oni izlaze samo po službenoj dužosti i to kada ih pozove Hitna pomoć. Na ujede i napade pasa ne dolaze na teren! Rekli su da će biti u Urgentnom centru. Tamo su i došli i uzeli mi podatke – priča napadnuta žena.

Žena piše tužbu protiv vlasnika agresivnog psa
Valerija je izujedana po ruci, nozi i kuku. Otvorene rane i oguljenu kožu leči primajući terapiju dva puta dnevno. Ona kaže da policija ni posle skoro nedelju dana nakon napada s njom nije kontaktirala sa dodatnim informacijama.
– Niko me do sada nije pozvao, iako su rekli da će me obavestiti o vlasniku staforda. Ni on mi se nije javio. Međutim, znam na kojoj adresi živi i spremam tužbu protiv njega – kaže Valerija.loading...