Studentkinja Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Novog Sada Milica Knežević objavila je status na svom Fejsbuk profilu u kom je objasnila koliko je "ponižena time što joj je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristi invalidska kolica".

 

Studentkinja Milica Knežević na svoj Fejsbuk postavila je fotografiju u invalidskim kolicima, a u rukama drži papir na kom piše “Podrži ‪#‎ObrazovanjeZaSve‬”.

Njen vapaj brzo se proširio društvenim mrežama i ganuo sve koji su ga videli.

Milica, kako navodi, “ima desetke i iz predmeta čijim predavanjima nema pristup”, a na fakultetu se susreće sa nepremostivim preprekama.

Njen status prenosimo u celosti:

Sramota je što i u 21. veku treba objašnjavati da je obrazovanje pravo, a ne problem. Sramota je da budem ponižena time što mi je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristim invalidska kolica. Sramota je da dva dana, i po kiši i po vetru, dolazim na fakultet da bih ostala da sedim u holu jer su sva predavanja i vežbe na spratovima. Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup toaletu. Sramota je da moraju drugi da me tegle uz stepenice do spratova jer želim da prisustvujem i vannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti šta bi se desilo da se neko od njih oklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota.
Podrži ‪#‎ObrazovanjeZaSve‬!”.

Sramota je što i u 21. veku treba objašnjavati da je obrazovanje pravo, a ne problem. Sramota je da budem ponižena time ...

Posted by Milica Knežević on Wednesday, February 24, 2016loading...