Stefanović: Ima korupcije i u policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da nije zadovoljan stanjem koje je zatekao došavši na čelo ministarstva i kaže da sada postoji volja da se korupcija u policiji svedu na apsolutni minimum.

– Ima korupcije u policiji i kontakata sa kriminalom, kao i u svakom segmentu društva. Međutim, sada postoji volja da se to svede na apsolutni minimum – rekao je Stefanović u intervjuu za Blic.

– Neće se to završiti na šestorici saobraćajnih policajaca koji su uhapšeni u Kniću jer su uzimali mito. Takve stvari, za razliku od nekog prethodnog perioda, neću stavljati pod tepih – istakao je Stefanović.

On je dodao i da je naložio da mu se dostave svi predmeti na kojima se radi, da, kako je rekao, “ne bi bilo posle iznenađenja kada neki predmeti iznenada ‘isplivaju'”.

– Ipak, nije sve u rukama policije. Tužilačka istraga je u rukama Tužilaštva i mi u velikom broju slučajeva radimo po njihovom nalogu – kaže ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje da li je zadovoljan stanjem u MUP-u kakvo mu je ostavio bivši ministar Ivica Dačić, on je odgovorio da ne može da kaže da je zadovoljan, ali i da je stanje bilo loše kada je Dačić MUP preuzeo.

– Međutim, mislim da on nije dovoljno uradio da ga promeni na bolje – dodaje Stefanović.